kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Hoca iyi komşu değil


Yeşilçam'ın eski yıldızı Sabah Duru, Erbakan'ın yalı komşusu çıktı. Ama eski yıldız komşusundan memnun değil. Çünkü Hoca, bahçe duvarlarını yükseltmiş ve Duru'nun manzarasını kesmiş...
Kapatılan Refah Partisi'nin siyasi yasaklı lideri Necmettin Erbakan ve ailesi, yaklaşık dört yıl önce Kanlıca'da aldıkları muhteşem yalıya yerleşti. Erbakan, İstanbul'da Fazilet Partisi'nin kapanmasıyla bir yandan partiiçi çekişmeleri yakından takip ederken bir yandan da yeni mekanına ve yeni komşularına alışıyor.

Renkli simalara komşu olan Erbakan Ailesi'nin sağ tarafında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün eski yöneticisi Abdullah Acar'ın, sol tarafında da bir zamanların Yeşilçam yıldızı Sabah Duru'nun yalısı bulunuyor.

YENİ KOMŞU ŞİKAYETÇİ
Abdullah Acar'la komşuluk ilişkisi gayet iyi olan hatta kızı Elif'in düğününe bile davet eden Erbakan'ın, Sabah Duru komşuluğu yok. Çünkü, Duru, yeni komşusu Erbakan'ın yalısının duvarlarını yükseltmesinden çok şikayetçi. Doktor Mazhar Tan Yalısı'nda, eşi Zafer Duru'yla birlikte oturan Sabah Duru, Erbakanlar'ın Boğaziçi İmar Kanunu'na muhalefet ettiği söyledi. Ve Sabah Duru, SABAH'a içini döktü:

YASAKLARI DELDİ
"Boğaziçi'ndeki yalılara izin alınmadan bir çivinin bile çakılması yasaktır. Fakat Erbakan Ailesi yalıyı aldıktan sonra denize doğru yaklaşık 2 metrelik çıkma yaptı ve bahçelerini genişletti. Daha sonra da bahçede otururken etraftan görülmemek için yalınının yan tarafına duvar ördüler. Bu da ne kanunlara yakışır ne de komşuluk hakkına."

Erbakan Ailesi'nin otomobillerini zaman zaman kendi yalılarının önüne park ettiklerini de belirten Sabah Duru, "Birkaç kez kendilerini uyarmama rağmen gerekli hassasiyeti göstermediler" diye dert yandı.

Mahmure Hanım Yalısı önce Selim Edes'indi...ERBAKAN, Kanlıca'daki yalıyı dört yıl önce Diyarbakırlı ünlü müteahhit Şeyhmuz Tatlıcı'dan 4 milyon dolara aldı. Eski yıldız Sabah Duru, yol tarafından 2, deniz tarafından ise 3 katlı görülen, denize sıfır konumdaki muhteşem yalının ilk sahibinin Mahmure Hanım olarak tanınan bir bayanın olduğunu söyledi.

Duru, "Mahmure Hanım, yalıyı arsasıyla birlikte yaklaşık 3 yıl önce Selim Edes'e sattı. Şeyhmuz Tatlıcı da yalıyı Selim Edes'ten aldı. Ünlü müteahhit yalıyı komple yeniledi ve Erbakan'a sattı. Erbakanlar da yaklaşık bir yıldır yalıda tadilat yapıyor" diye konuştu.

İsmail ERBEN

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır