kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

Son kurban Elif


Kapkaç terörünün son kurbanı Dr.Elif Ilgaz oldu. atv Haber'in güzel sunucusu kırmızı ışıkta arabasında beklerken camı patlatan bir kapkaççı çantayla birlikte kaçarak kayıplara karıştı
Ünlü sunucu Elif Ilgaz'da kapkaççıların saldırısına uğradı. Bugüne kadar arkadaşlarından bir çok kapkaç olayı duyduğunu söyleyen Ilgaz, "Etrafımdaki hemen herkesten duyardım. Olabildiğince tedbirli olmaya çalışırdım ama maalesef yetmiyormuş..." dedi. Ilgaz, bir kapkaç mağduru olarak, kapkaç terörüne yakalanmak istemeyenlere de öğütte bulunuyor: "Eşyalarınızı bagajınıza koyun, eğer kapılar kilitliyken arabada güvende olduğunuzu sanıyorsanız yanılıyorsunuz."

"ANİDEN CAM PATLADI"
Doktor ve sunucu Elif Ilgaz, İstanbul'un göbeğinde yaşadığı korku dolu dakikaları ve olayın psikolojik etkilerini SABAH'a anlattı. İşte Ilgaz'ın başına gelenler: "Ihlamur yolundan Barbaros Bulvarı'na inmek için Sabancı Lisesi'nin yanındaki çok dik ve karanlık olan arayola geldim. Kırmızı ışık yanmıştı ve önümde iki araç bekliyordu. Ben de müzik dinliyor ve kırmızı ışığın sönmesi için bekliyordum. Birden arabamın sağ ön camı yani yanımdaki cam büyük bir gürültüyle patladı. Neye uğradığımı şaşırmıştım. Kendimi yüzüme doğru fırlayan cam parçacıklardan korumak için iyice köşeye doğru attım. Bu hareketim camımı patlatan kapkaççı için bir fırsat oldu ve arabamın sağ ön koltuğunda bulunan çantamı ve kot montumu alarak hızla kaçtı." Ilgaz, ilk anda ciddi bir şok yaşadını ve hemen polisi aramayı unuttuğunu anlatarak, "Sadece kalın ve kıllı kollar gördüm. Kapım kilitliydi ve el frenim çekiliydi. Dışarıya çıktım ama yokuş dik olduğu için, arabam el frenine rağmen kaydı ve öndeki araca çarptı. Ben panik içinde arabamı kontrol altına almaya çalışıyordum ama kapkaççı çoktan ortadan kaybolmuştu bile..." Şokun etkisini uzun süre üzerinden atamayan Ilgaz şöyle devam etti : "Daha sonra Beşiktaş Merkez Karakolu'na gittim. Polisler bana 'eğer kapkaççıyı teşhis edebilirseniz işimiz çok kolay. Çünkü bu bölgede çalışan 3-5 kapkaççı var' dediler. Bunlardan birisiyse hemen yakalayabileceklerini söylediler. Oysa ben çok korktuğum ve bir şok yaşadığımı için pek birşey göremediğimi anlattım."

"ŞOK GEÇİRDİM BÜTÜN GECE UYKU TUTMADI"
Karakoldan çıkıp eve giden ama şoku üzerinden atamayan Elif Ilgaz gece boyunca uyuyamadı. Ilgaz geceyi şöyle anlattı: "Tam anlamıyla berbat bir gece geçirdim. Bütün gece tedirgin bir şekilde yattım. Bir an bile gözüme uyku girmedi. Sık sık yaşadığım sahne gözlerimin önüne geliyor."

Ceza kanununda tarifi olmayan suç
Son dönemde hızla artan kapkaç olayları rakamlara da çarpıcı biçimde yansıdı. Sadece İstanbul'da 2000 yılında 4 bin 102 kapkaç olayı yaşanırken; 2001 yılının ilk 6 ayında ise neredeyse 2000 yılının toplamı kadar kapkaç olayı meydana geldi. 2001 yılının ilk 6 ayında 3 bin 815 kapkaç olayı gerçekleşti. Kapkaç, Türk Ceza Kanunu'nda tarif edilmeyen yani karşılığı ve net cezası olmayan bir suç. Bu nedenle, kapkaççılara hırsızlık suçlarına yönelik cezaları düzenleyen 491 ve 492. maddeler uygulanıyor. Hukukçular, bu nedenle kapkaç suçunu işleyenlere verilen cezaların yeterli olmadığını görüşünde birleşiyor.

YASADA GASP SAYILMIYOR
İsminin belirtilmesini istemeyen hakimler de kapkaç suçunun cezasının az olduğunu, caydırıcı olmadığını, fakat TCK'da belirtilen maddeninin dışına çıkamadıklarını söylüyor. Ölümle sonuçlanan kapkaç olaylarında, sanığa ölüme sebebiyet vermekten ceza verdikleri zaman kararın Yargıtay tarafından bozulduğunu ve sadece hırsızlık suçundan ceza vermek durumunda kaldıklarını belirten hakimler, "Cezalar caydırıcı olmazsa kapkaçın önüne geçilmez. Kapkaç için ayrıca bir ceza maddesinin konulması şarttır. Bir kişinin malını zorla alanın gasp suçundan yargılanması gerekir" diye konuşuyor. Kapkaç terörüne uğrayan ünlüler arasında Didem Aksoy, Neşe Erberk, Nefise Karatay, Rus manken Galine Kara, Başak Sayan gibi isimler var. Üstelik bu ünlülerin bir çoğu da Akmerkez, Bağdat Caddesi, Etiler gibi güvenli yerlerde gasp edildi. Polis, bu yeni terörle başedemiyor. Çünkü, cezası çok az olduğu için, yakalanan kapkaççı, tutuksuz yargılanmak üzere hemen bırakılıyor. Hukukçulara göre tek çare var: Cezaların caydırıcı hale getirilmesi...

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır