kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

KISA KISA KISA


2001 yılının kamyonu Türkiye'de
19 Avrupa ülkesinin kamyon gazetecileri tarafından 2001 yılının kamyonu seçilen MAN TG-A serisi çekiciler, Manaş tarafından Türkiye'de satışa sunuldu. TG-A araçlarında yeni 6 silindir seri sıralı motorlar ile Euro 3 emisyon satandardı yakalamış. Araçlarda MAN tronic bilgisayar sistemi ile birçok araç fonksiyonu otomatik olarak kumanda ediliyor. Balata aşınması, motor yağ seviyesi, cam suyu seviyesi gibi araca ait bilgileri bilgisayar sisteminden görülüyor.

Otomotiv ve motosiklet fuarı İzmir'de
Türkiye Otomobil ve Motorsporları Federasyonu (TOMSFED), 70. İzmir Enternasyonal Fuarı bünyesinde 2001-2002 Otomotiv ve Motosiklet Fuarı açacak. 26 Ağustos-10 Eylül tarihleri arasında 20 bin metrekarelik bir alanda düzenlenecek fuarın, markaların 2002 modellerini sergileyebilecekleri ilk fuar olacağı bildirildi. Fuar için, yerleşim planlarının oluşturulması yönünde taleplerin kabul edilmeye başlandığı, katılımcı firma sayısının otomotivde 8, motosiklette 5, akaryakıt ve lastik firmaları için de 10 adet ile sınırlandırıldığı kaydedildi.

Renault'dan 2. El otomobile garanti
Renault Mais, tüm otomobillerin 2. el modellerine garanti uygulaması başlattı. 5 yaş ve 100 bin kilometre altındaki 2. el otomobiller marka farkı gözetmeksizin Renault servislerinde bakımdan geçirilerek garanti sistemine alınacak. 2. el otomobiller üzerinde yapılacak 50 nokta teknik kontrolün ardından, garanti standardına uygun araçlar hakkında müşterilere detaylı bilgi verilecek.

Samsung'un yeni mavi gözlü telefonu
Teknoloji dünyasının yaratıcı şirketlerinden Samsung, yeni modeli blue-i A 200'ü Temmuz ayından itibaren Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanıyor. Biri yeşil biri de mavi olmak üzere iki adet ekrana sahip olan cihaz istenildiğinde kolye gibi boyna asıla biliyor. Sedefli beyaz, gümüş, altın ve siyah renkleri bulunan Samsung blue-i A 200'de, dual band, kişisel bilgi yönetimi ve kızıl ötesi erişim sisteminin yanı sıra, WAP, sesli komut ve sesle arama özellikleri bulunuyor. Sadece 77 gram ağırlığında ve 79 X 38 X 23 mm boyutlarında olan mavi gözlü telefonun büyük ilgi görmesi bekleniyor. Ürün Samsung'un Türkiye Distribütörü Başarı Elektronik tarafından satışa sunulacak.

Uçan kuşa Çevre Vergisi
TBMM Çevre Komisyonu'nda benimsenen Çevre Kanununda değişiklik yasa tasarısı ile "Uçan kuşa çevre vergisi" geliyor. Bakanlığın çevresel faaliyetlerinin finansmanı için araba alımından, sigara ve milli piyangoya kadar çeşitli hizmetlerde vergi alınacak.

Komisyonda önceki gün 33 maddelik tasarının 12 maddesi benimsendi. Tasarının Genel kurulda ise en erken Meclis'in yeni yasama döneminde ve Ekim ayında ele alınıp yasalaşması bekleniyor. Yeni vergiler de 2002 bütçesi öncesi ve yıl sonuna doğru yürürlüğe girecek.

Tasarı ile Çevre Bakanlığı, atık su arıtımı, atık bertarafı ve katı atık geri kazanım projesi ile tesis yapımını kredi ya da yardım yaparak destekleyecek ve doğal hayatın korunması, çevre eğitimi, çevresel ihtiyaçların giderilmesi için gerekli araç ve gereçleri sağlayacak.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır