kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

"Önce öğretmenleri eğitin"


33.7 milyar dolar ciro yapan Intel'in Başkanı Craig Barret teknolojiyi yakalamak isteyen ülkeler için iki tavsiyede bulundu: Altyapınızı bitirin, çocuklardan önce öğretmenleri eğitin
İşlemci dünyasının dev şirketi Intel, Avrupa merkezi olan Almanya'nın Münih kentinde sektörün yeniliklerini tanıtmak üzere geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenledi. Etkinlik çerçevesinde bir konuşma yapan Intel CEO'su Craig Barrett, teknoloji sektörünün zor günler yaşadığını belirterek 2002 yılından önce bir düzelmenin beklenmesinin hayal olduğunu söyledi.

Barrett özellikle dot-com adı verilen şirketlerin risk yatırımcıları tarafından iş planları incelenmeksizin fonlandığını belirterek bu kaynakların geri dönmemesinin olumsuz sonuçlara yol açtığını belirtti. Teknoloji ve özellikle de internet dünyasının çok büyük bir hızla geliştiğine dikkat çeken Intel CEO'su Barrett'in konuşması esnasında, sunumunu yaptığı "iki dakika içerisinde neler değişiyor" adlı bölüm büyük ilgi topladı.

Altyapı yoksa yatırım zor
Etkinlik esnasında aralarında Türk gazetecilerinin de bulunduğu özel bir basın toplantısı düzenlendi. Şirket üretiminin yüzde 60'lık bölümünü yurt dışında gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Barrett özellikle gelişmekte olan ülkelerle olan ilişkilerin kendileri bakımından büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Bu tür ülke hükümetlerine özellikle eğitim bakımından büyük görevler düştüğüne değinen Craig Barrett teknolojiye yönelik kaynak ayırımının artırılması gerektiğini belirtti. Barret şöyle devam etti: " Hükümetler teknoloji kullanımında halkına örnek olmalı. En yeni teknolojileri kullanmak için istekli davranıp, sürekli yenilikleri izlemeli. Öğretmenleri bilişim teknolojilerini kullanma konusunda eğitmeli".

Teknoloji dünyasında 2 dakikada neler oluyor?
CRAIG Barrett teknoloji dünyasında çok hızlı değişimlerin yaşandığına dikkat çekti. İşte dijital evrende iki dakika içerisinde gerçekleşen olaylara örnekler:

* İnternet dünyasına 400 yeni abone katılıyor

* 50 kişi Japonların görüntülü telefonu olan i-mode'u alıyor

* Açık artırma sitelerine bin 400 yeni ürün katılıyor

* Bin 500 cep telefonu satılıyor

* Amazon.com'dan 11 bin dolarlık alışveriş yapılıyor

* Google arama motorundan 83 bin arama yapılıyor

* Intel internet üzerinden 103 bin dolarlık yeni iş teklifi alıyor

* AOL'den 900 bin e-mail gönderiliyor

* 50 trilyon Bit'lik ses dosyası transfer ediliyor

* 100 trilyon Bit'lik data dosyası gönderiliyor

* Yahoo'dan 1.5 milyon sayfa indiriliyor

* 500 milyarın üzerinde olan toplam internet sayfalarına 50 yeni sayfa ekleniyor

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır