kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

KISA KISA KISA


Prens Harry de bulaşıkçı olacak
İngiltere Veliaht Prens Charles'ın küçük oğlu Harry, İsviçre'deki ünlü Walserhof otelde çalışacak. Avrupa sosyetesi ve Kraliyet Aileleri'nin uğrak mekanı olan otelde Prens Harry, mutfakta görev yapacak. Yani bulaşık yıkamaktan yemek yapmaya kadar birçok iş yapacak, şarap kalitesini öğrenecek. Ağabeyi Prens William da 'hayatı öğrenmek' amacıyla Şili'ye gidip tuvaletleri temizlemiş, odun kesmişti.

Peru Başkanı'nı yakan istihbaratçı yakalandı
Peru'nun Gizli Servis eski şefi Vladimiro Montesinos, Venezüela'da yakalandı. Hakkındaki rüşvet iddiaları nedeniyle eski Başkan Alberto Fujimori'nin istifasına neden olan Montesinos, 24 saat içinde Peru'ya iade edilecek. Kellesine 5 milyon dolar fiyat biçilen Montesinos, yakalanmamak için estetik yaptırmıştı.

Muhafazakar Parti uyuşturucu istiyor!
İngiltere'de genel seçimleri kaybeden Muhafazakar Parti, tüm dünyayı şaşırtan köklü bir değişiklik içine girdi. Parti başkanlığına gay (eşcinsel) olduğunu itiraf eden Michel Portillo'yu getirmeye hazırlanan Muhafazakarlar, şimdi de marihuana gibi 'soft' uyuşturucuların yasallaştırılması için harekete geçti. Marihuananın serbest bırakılmasını kamuoyunun tartışmasına sunulması için öneri verecekler.

Başbakan köşeye sıkıştı
İsvİçre, Berlusconi hakkında, sahibi olduğu Mediaset şirketinde vergi yolsuzluğu yaptığı gerekçesiyle soruşturma açan İspanyol savcılara istediği belgeleri teslim etmeyi kabul etti. Başbakan'ın All Iberian ve Catwell şirketlerine ait İsviçre'deki banka hesaplarıyla ilgili bilgiler, Savcı Balthasar Garson'a verilecek.

Avusturya, 15 gün süreyle Schengen vizesinin kaldırdı
Avusturya, AB üyesi 15 ülke arasında sınırda kontrol yapılmamasını öngören "Schengen vizesini", bugünden itibaren 9 gün süreyle kaldırdığını açıkladı. Avusturya 1-3 Temmuz tarihleri arasında Salzburg'da yapılacak Doğu Avrupa Dünya Ekonomik Forumu toplantısı sabote edilmesin diye bu kararı aldığını açıkladı.

Yanardağ çıldırdı!
Peru'ya göre dünyanın öbür ucunda yer alan Filipinler'deki Mayon yanardağının harekete geçmesi üzerine binlerce köylü evlerini terkediyor. Volkanbilim Enstitüsü, yanardağ civarında "tehlikeli bir püskürtme süreci" anlamına gelen 5. derece alarm verildiğini açıkladı. Araba büyüklüğündeki kayaların etrafa saçıldığı yanardağdaki patlamalar, yaklaşık 12 kilometre mesafedeki köy ve kasabalardan duyuluyor.

Lotoya hücum!
Amerika'nın California eyaletinde halk lotodaki rekor ikramiyeye akın ediyor. Lotoda son 9 haftadır 6 bilen olmayınca, biriken ikramiye tam 141 milyon dolara ulaştı. Bu ikramiye ABD tarihinde bir eyalette verilen en büyük para oldu. İkramiye miktarı bu kadar yüksek olunca, halkta da loto çılgınlığı başladı. Bilet gişelerinin önünde kilometrelerce kuyruk oluştu. Eyalette dakikada tam 84 bin bilet satıldı.

İran 3.9'la sallandı
İran'ın kuzeyindeki Larican bölgesi dün hafif şiddetli bir depremle sarsıldı. Resmi haber ajansı İRNA tarafından yayınlanan haberde, İran'ın kuzeyinde bulunan Larican bölgesini yerel saatle 11:35'te (TSİ 10:05) sarsan depremin Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde olduğu belirtildi. Haberde olası hasar konusunda bilgi verilmedi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır