kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

İntikam yemini


9 yaşında öldürülen Sedat'ın annesi Emine: Oğlumu nasıl öldürdüysen, seni ve kız arkadaşını öyle öldüreceğim. Sedat'ın öcünü alacağım...
9 Ocak 2001'de sapık çift, 9 yaşındaki Sedat'ı eve götürüp kafasını kopardı. Kesik kafa bir çöp kutusunda bulundu.

Bir Türk ailesi, Almanya'nın Duisburg kentinde görülen bir davada, mahkeme salonunu birbirine kattı. Sanık sandalyesinde oturan 24 yaşındaki Oliver S. ile 18 yaşındaki sevgilisi Jessica W. 9 yaşındaki Türk Sedat Aydın'ın kafasını kopartarak öldürmekten yargılanıyordu. Dava sonunda Oliver 14, sevgilisi 6.5 yıl hapis aldı. Ancak Alman hakim için davayı sonuçlandırmak hiç kolay olmadı. Çünkü Sedat'ın yakınları, Oliver'i linç etmek istedi. Dava boyunca ağlayan anne Emine Aydın, oğlunun kanının yerde kalmayacağını söyledi. Oliver S.'nin gözlerinin içine bakan acılı anne bir ara, "Dünya çok küçük. Benim oğlumu nasıl öldürdüyseniz ben de hem seni hem de sevgilini öyle öldüreceğim" diye bağırdı. Oliver ise linç girişimlerine rağmen soğukkanlı gözüküyordu. Bild gazetesi, katilin ruh halini "Duygusuz ve soğuktu" diye tanımladı.

AVUKATLARA SALDIRDI
Oliver'le kız arkadaşına kelepçe takıldığı sırada 36 yaşındaki Emine Aydın ayağı fırladı ve "Yemin ederim ki sonuna kadar savaşacağım ve oğlumun öcünü alacağım" diye Oliver'e son kez bağırdı. Mahkemenin sonunda bu kez Sedat'ın anneannesi kendini kaybetti ve sapık çiftin avukatları Siegmund Benecken ve Hans Reinhardt'ın üzerine "Nasıl olur da bir caninin avukatlığını yaparsınız" diyerek saldırdı. Oliver S. ile Jessica W., 9 Ocak günü uzun süreden beri izledikleri Sedat'ı "Pokemon" verme sözü ile kandırıp eve götürdü. Sedat'ı iple boğan Oliver ve kız arkadaşı, küçük çocuğun kafasını koparttı. Ceset 11 Ocak'ta bulundu.

Serbest kalan iki katilin öldürdüğü James'in annesi: Onları yok edeceğim. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Ben öldürmeden intihar etsinler, daha iyi...

İki katil, 1993'te James'i kaçırıp demiryoluna götürdü. Döve döve öldürdükleri çocuğun cesedini raylara bıraktı. Trenin çarptığı ceset parçalandı.

Jon Venables ile Robert Thompson adlı katiller 1993'te çekilen sabıka fotoğrafında (sağda) görülüyor. Hükümetin estetik ameliyat yaptırdığı iki katilin yeni yüzlerini yalnızca 2 kişi biliyor. İki katil Avustralya, Yeni Zelanda ya da Kanada'ya gönderilecek.

Bir gözü yaşlı anne de İngiltere'de... O, 18 yaşına gelen iki İngiliz katilin salıverilmesiyle ilgili davanın en çok konuşulan ismi... Adı Denise Bulger... 1993 yılında 10 yaşında olan Jon Venables ile Robert Thompson'ın öldürdüğü 2 yaşındaki James Bulger'in annesi...

Venables ile Thompson, ülke yasalarındaki 'iyi halden gözaltı ile serbest bırakılma' maddesinden yararlanarak önümüzdeki 8 gün içinde serbest kalacak. Hükümetin 5 milyon Sterlin (yaklaşık 9 trilyo TL) ayırıp, katillerin yüzünü, kimliklerini değiştirmesine içerleyen Denise Bulger, "O iki katilin çocuklarımı kaçırmasına engel olamadım. Sonra demiryolunda oğlumun cesedini buldum. O günleri unutamam. Katillerden intikamımı alacağım" dedi.

News Of The World gazetesine konuşan anne Bulger, sözlerine "Bu katiller nefes aldığı sürece ben kendimi yaşamış saymıyorum. İsterlerse Avustralya'ya yollasınlar. Nereye gizlenirlerse gizlensinler onları bulacağız ve oğlumuzun intikamını alacağız. Venables ve Thompson şimdi serbest kaldıklarını sanıyorlar. Ucuz atlattıklarını düşünüyorlar. Yalnız ben değil, akrabalarım da intikam için gün sayıyor. Biz öldürmeden onlar intihar etsin" diye konuştu.

Katillerin bırakılması protestolara neden oldu. Halk TIR ve kamyonlarla Kirkby ile Liverpool arasındaki yolları tıkadı. Üzerlerinde "James için adalet" yazılı pankartlar ve fotoğraflar bulunan kamyonlar, küçük çocuğun gömülü olduğu mezarlığın yanından geçti. Yollarda çok sayıda kişi de kamyonlara alkışlarla destek verdi. Avustralya'da muhalefet liderleri de katilleri istemediklerini resmen İngiliz makamlarına iletti.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır