kapat
25.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi


Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.hyundai.com.tr
 

Deprem dünya turuna cıktı 7.9


60 saniye süren depremde 50 kişinin öldüğü,10 kişinin kaybolduğu, yüzlerce kişinin ise yaralandığı açıklandı
Güney Amerika ülkelerinden Peru önceki gece 7.9 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. 60 saniye süren depremde 50 kişi öldü, 550 kişi yaralandı. Merkezi Pasifik Okyanusu olan deprem yerel saatle 15.33'te (TSİ 23.33) meydana geldi. En ağır hasar, ülkenin en büyük ikinci kenti Arequipa'da oldu. Tarihi yapılarıyla ünlü kentte enkaz altından 21 ceset çıkarıldı. Binaların yüzde 70'i hasar gördü.

KÖYLERLE BAĞLANTI KESİLDİ
Köylerle elektrik ve telefon bağlantısının kesildiğini belirten yetkililer, ölü sayısının artmasından korkuyor. Kurtarma çalışmaları artçı sarsıntılar nedeniyle güçlükle yürütülüyor. En az 20 artçı sarsıntı olduğu, birinin 7.0 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Yetkililer depremin ardından tsunami yaşanabileceğini, dev dalgalar görülebileceğini de belirttiler.

150 YILLIK TAŞ BİNALAR AYAKTA
Hükümet afet bölgelerine gıda ve ilaç yardımına başladı. Arequipa'ya 2 uçakla 21 ton ilaç, battaniye ve yiyecek gönderildi. Kış mevsimini yaşayan Peru'da insanlar soğuğa rağmen geceyi dışarıda geçirdiler. Depremde özellikle 100-150 yıllık taş binalara bir şey olmadığı görüldü. Deprem, komşu ülkeler Şili ve Bolivya'da da hissedildi.

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır