kapat
22.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Alokurye
 

50 kişi sevindi


Galatasaray İlkokulu birinci sınıfı için kuraya başvuruda bulunan 2 bin 494 öğrenciden 50'si kabul edildi.
Okul yönetimi kuradan 500 milyar lira gelir elde etti

Galatasaray Lisesi'nin bahçesi, dün, neredeyse geçen haftasonu gerçekleştirilen üniversite sınavındaki kadar büyük heyecana sahne oldu. Okulun bahçesini dolduran binlerce veli ve çocuk, iyi bir eğitim alma hevesiyle bu köklü eğitim kurumuna girme hayalleri kurdu.

Hayalin bedeli ise hiç de azımsanacak gibi değildi. Zira veliler her çocuk için 200 milyon lira ödeyerek kuraya katılabildi. Bu yoğun ilgiden en memnun olan ise Galatasaray Lisesi'ydi. Okul, ilkokul birinci sınıfa alacağı 50 öğrenci için düzenlediği kuraya katılan 2 bin 494 kişiden, toplam 498 milyar 800 milyon lira gelir elde etti.

Galatasaray Lisesi'nin Beyoğlu'nda bulunan binasında dün saat 10.00'da, noter gözetiminde gerçekleştirilen kura, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve veliler huzurunda yapıldı. Başvuran her 50 kişiden sadece birinin kazanabildiği kuradan sonra Galatasaray Lisesi bahçesinde bulunanlardan çok küçük bir bölümü sevinç çığlıkları atarken, hayalleri gerçekleşemeyen büyük çoğunluk da hüzünlüydü.

'YANLIŞ GÖRMÜŞÜMDÜR'
Kimi kaderine boyun eğip hemen okuldan ayrıldı, kimi ise "Belki yanlış görmüşümdür" diyerek tekrar tekrar sonuçların yazıldığı panoyu kontrol etti. Kurada adı çıkan 50 çocuk ve ailelerinin mutluluklarına ise diyecek yoktu.

Okula girmeye hak kazanan çocuklar ile aileler sevinç yumağı oluşturdu. Cep telefonlarına sarılan veliler ise tüm yakınlarını birer birer arayarak müjdeli haberi duyurdu. Kazanan şanslı çocuklar ve aileleri okul binası önünde kura gününe ait bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.

Yusuf DEMİR

www.sigortam.net

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır