kapat
12.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Faziletliler tetikte


Gelenekçiler "umutlu" ama, kapatılma ihtimaline karşı çare arıyor. Yenilikçiler ise davayı beklemeden ayrılacak. FP'li Arınç "Yazı da gelse, tura da gelse yola devam edeceğiz" dedi
Fazilet Partisi'nin kapatılması davasında karar duruşmaları, bugün başlıyor. Sonuçları itibariyle ara seçim, hatta erken genel seçime yol açacak davanın kararını FP'liler tetikte bekliyor.

Yenilikçi milletvekilleri Tayyip Erdoğan öncülüğünde yeni parti kurma hazırlığı yaparken, Necmettin Erbakan ve Recai Kutan öncülüğündeki "gelenekçi" ekip "umutla" bekliyor. Gelenekçiler, partinin kapatılması halinde, siyasetten yasaklanmayan ekiple "Saadet Partisi" kurmayı, ara seçimi gerektirmeyecek sayıda milletvekilinin üyeliği düşürülerek partinin kapatılması halinde de "sine-i millete dönüp" tüm milletvekillerinin istifasıyla erken genel seçimi zorlamayı tartışıyor. Genel Başkan Recai Kutan dün Başkanlık Divanı'nı toplayarak, durumu değerlendirdi ve toplantıdan sonra gazetecilere "davanın başından beri hukuk ölçüleri içerisinde kalındığını ve kapatılmayacaklarına olan inancını" ifade etti. Kutan, "Kapanırsa partiden kopma olur mu?" diye sorulması üzerine, "Kapatılacağına inanmıyorum. Kopmalara da ihtimal vermiyorum" diye konuştu.

"PARTİ KAPATILSA DA BİR ŞEY EKSİLMEZ"
FP'nin yenilikçi ekibinden Grup Başkanvekili Bülent Arınç ise, düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesinin hukuka uygun karar vereceğine olan inancını dile getirdi. Davanın oldukça uzun bir sürece yayıldığını anlatan Arınç, bu durumun Türkiye'de demokrasiyi, siyaseti yakından etkilediğini belirtti.

Davanın, partinin tepesinde "Demokles'in kılıcı" gibi durduğunu, verilecek kararın Türk siyasetinde bir ilerleme sağlayacağını kaydeden Arınç, partinin başkanından il başkanına kadar her kademedeki insanın, FP'nin kapatılmayacağına inandığını ifade etti. Bülent Arınç, "milyonda bir ihtimal de olsa partinin kapatılması durumunda, bugünkü durumlarından bir eksikleri olmayacağını" savundu, "Yazı da gelse, tura da gelse biz yolumuza devam edeceğiz" dedi.

VAKİT GELDİ!
Erbakan, önceki gece Milli Gazete'nin düzenlediği gecede "Başbakan" sloganlarıyla karşılandı. "Müjdeler olsun, Refah geliyor" şarkısı çalınan geceye, FP'nin kapatılması davasında Erbakan'dan telefonla aldığı talimat delil olarak gösterilen Yasin Hatipoğlu da katıldı. Erbakan'ın yanından ayrılmayan FP'li Yasin Hatipoğlu, "Büyük lider Erbakan geliyor" yazılı çerçeveli posteri de uzun süre kucağında tuttu.

Hoca'nın talimat kaseti gündemde
Anayasa Mahkemesi, bugünkü davada Necmettin Erbakan ile FP'li Yasin Hatipoğlu arasındaki telefon görüşmesine ilişkin ses kayıtlarını da inceleyecek. Söz konusu görüşme, Meclis'in 18 Nisan için erken seçim kararı alması üzerine, "küskün" milletvekillerinin bu kararın iptali için Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırması üzerine gerçekleşmişti. Küskünler ve DTP, seçimlerin ertelenmesi kararı alınması için bir önerge vermiş, siyasetten yasaklı olan ve seçime girebilme hesabı yapan Erbakan da toplantıyı yöneten Yasin Hatipoğlu'nu telefonla arayıp, "Önergeyi işleme koy" talimatı vermişti. Hatipoğlu, önergeyi bu talimat üzerine işleme koymuş, ancak sonuç alınamamıştı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Hatipoğlu ve Erbakan arasındaki bu görüşmeye ilişkin ses bandını, "FP'nin RP'nin devamı olduğu" iddiasına delil olarak mahkemeye sunmuştu. Mahkeme, kasetin delil sayılıp sayılmayacağına karar verecek.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır