kapat
12.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


10'un büyüsü


Galatasaray, yıllarca Türkiye'nin, Türk sporunun batıya açılan penceresiydi. Daha kuruluşunda, "Amacımız Türk olmayan takımları yenmek" hedefiyle ortaya çıkmıştı ve 'Avrupa'da en başarılı Türk takımı' olarak ismini dünyanın her köşesinde bilinen bir marka haline getirdi.

Galatasaray, Türkiye'de ilklerin takımı oldu. İlk kez üç yıl üst üste şampiyonluk sarı-kırmızılılarındı. Daha sonra bunu dörde çıkaran ikinci bir seriyle bir kez daha tarihe geçtiler. Bunların ikisinde duble yaptılar. Daha birçok "İLK" ve "EN" var Galatasaray tarihinde. Bugün, bir başka ilk için Galatasaray yönetiminin, hatta tüm camianın harekete geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu da, Galatasaray'da "10" numaralı formanın emekliye ayrılmasıdır. Tıpkı NBA'de bazı takımların en büyük yıldızlarına yaptığı gibi... Napoli'nin, Maradona anısına, ya da Oviedo'nun ölen yıldızı Dubowski anısına 10 numarayı takımda hiçbir futbolcuya vermemesi gibi...

Kıyaslama götürmez

Mutlaka, "Vay efendim, bunu Metin Oktay'a yapmadık, Turgay Şeren'e yapmadık. Hagi'ye niye yapalım ki?" diye bu öneriye karşı çıkanlar olacaktır. Ama şu unutulmasın ki, Türkiye liglerinde 'serbest forma' numarasına daha yeni geçildi. Metin Oktay da Hagi kadar bu onuru hak etmişti, ama o dönemlerde "KRAL"ın formasını emekliye ayırmak kurallara göre imkansızdı, çünkü sahaya 1'den 11'e kadar numaralı formalarla çıkılıyordu. Oysa şimdi bir sezon boyunca her numaranın sadece bir sahibi var.

Galatasaray'ın "10" numarayı emekli etmesi Hagi'ye yapılamayacak gibi görünen jübilenin eksikliğini de biraz olsun giderecek, son dönemde yaşanan vefa kusurlarını bir nebze olsun unutturabilecektir.

Bir avantajı daha vardır bunun. Belki de 5-10 yıl sonra bile Galatasaray'da "10" numara ile sahaya çıkacak futbolcu kim olursa olsun, Hagi ile kıyaslanacaktır. Şu anda dünya futbolunda Hagi'nin yerini kimin dolduracağı bulunamazken, Galatasaray'ın bu maddi sıkıntıda uygun bir veliaht bulması zaten imkansız.

En azından, sahada "10" numaralı forma olmazsa veliaht adayları da Hagi'nin gölgesinden kurtulmuş olurlar.

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır