kapat
12.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Guncel Veri
 

Bekaret tamiri estetiğe giriyor!


Kızlık zarı diktirme ODTÜ'de tez konusu oldu. Kadınların korkudan yaptırdığı 'işlem', doktorlara göre bir nevi estetik
Kızlık zarı dikilmesi ODTÜ'de bilimsel bir projenin konusu oldu. Gülşen Cengiz Bozkurt'un Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı'nda yer alan "Bekaretin iki yüzü ve erkek egemen bir çözüm: Bekaret Tamiri" konulu bitirme projesi, birçok kadının evlenmeden önce 'bekaret tamiri' yaptırdığını ortaya koydu.

Kadınların aldatıcı da olsa bu tür operasyonları eşlerinin onur kırıcı ve küçültücü davranışlarına karşı koruyucu önlem olarak gördüklerini söyleyen Bozkurt, Türkiye'de 'bekaret tamiri' yaptıran sosyal grubu şöyle sıralıyor: "20-28 yaş arası gençler, lise ve üniversite mezunları, çalışan kadınlar.."

KAYITDIŞI OPERASYON
Yaptığı araştırmada bu tür operasyonların resmi kayıtlara girmediğini de gördüğünü vurgulayan Bozkurt, çalışmasını şöyle anlatıyor: "Çalışma kapsamında beşi erkek beşi de kadın olmak üzere on kadın doğum uzmanıyla görüşmelerde bulundum.

Doktorlar 'Bu tür operasyonlar aslında aldatıcı olsa da kadınları onur kırıcı davranışlardan kurtarıyor. Bekaret tamiri tıp ahlakına aykırı bir şey değil. Bekaret tamirine bir tür estetik ameliyatı olarak bakıyoruz' dediler."

200 milyona 'kız' gibi
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ömer Özdemir kızlık zarı operasyonlarını anlatıyor: "Kız tecavüze uğramış. Annesi getiriyor. Babası kız olmadığını öğrenirse öldürür' diyor. Yani bekaret tamiri aldatıcı gibi görünse de bazen gerekli. Kızlık zarının elastiki yapısı kadından kadına farklılık gösterir. Yırtığın yeri ve biçimi de farklıdır. Önce zar bir tabaka halinde kesilir. Taze dokunun oluşturulmasının ardından dikilerek işlem tamamlanır. Operasyon 10-15 dakikada biter. Hastanın isteği doğrultusunda işlem resmi kayıtlara geçmez. Operasyonun fiyatı 200-500 milyon lira arasındadır."

Alper URUŞ

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır