kapat
12.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Guncel Veri
 

Öğretmene bombalı suikast


Malatya Sümer Lisesi resim öğretmeni Halil Aslan, evinin önüne bırakılan çöp torbasını atmak isteyince canından oldu. Torbanın içinde ağırlığa duyarlı bomba olduğu ortaya çıktı
Malatya, esrarengiz bir bombalı suikast olayı ile sarsıldı. Ülkücü olarak bilinen öğretmen Halil Aslan, evinin kapısının önüne konulan çöp torbasını atmak isterken içindeki bombanın patlaması sonucu feci şekilde can verdi.

Korkunç olay dün sabah 07.30 sıralarında meydana geldi. İsmetiye Mahallesi Niyazi Mısri Sokak Salman Apartmanı'nın ikinci katında oturan Halil Aslan (28), okula gitmek üzere evden çıktı. Aslan kapısının önüne bırakılan bir çöp torbasını görünce alıp atmak istedi. Ancak torbayı alır almaz korkunç bir patlama meydana geldi. Gürültü üzerine dışarı çıkan Aslan'ın eşi, kocasını kanlar içinde yerde yatarken buldu.

VALİ: DÜŞMANI YOK
Genç kadın sinir krizleri geçirirken, Halil Aslan'ın cesedi Turgut Özal Hastanesi morguna kaldırıldı. Terörle Mücadele Şubesi ekipleri caddeyi trafiğe kapatıp delil toplamaya başladı. Uzmanlar, olayda ağırlığa duyarlı boru tipi bombanın kullanıldığını açıkladı. Bu tip bombayı radikal dinci İBDA-C örgütünün yanısıra sol örgüt DHKP-C'nin de kullandığı bildirildi.

Malatya Valisi Mustafa Yıldırım, öğretmenin siyasi bir kimliğinin ortaya çıkmadığını belirterek "Bir yere üye ya da kayıtlı değil. Düşmanı da yokmuş" dedi. Kente giriş yapan şüpheli kişileri tespit etmek için tüm otel ve otobüs işletmelerinin kayıtları incelemeye alındı. Talihsiz öğretmenin cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.

Derya ERDOĞDU

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır