kapat
12.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Guncel Veri
 

Acılı annenin isyanı


Başbakan Yardımcısı Özkan'ın yeğeni Aslıhan Özkan'ın öldüğü kazada otomobili kullanan Akın Tülübaş 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı. Tülübaş'ın 4 ay yatıp çıkacak olması Aslıhan'ı annesi Füsun Özkan'ı isyan ettirdi
Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın, Marmara Üniversitesi Spor Akademisi öğrencisi olan yeğeni Aslıhan Özkan'ın öldüğü kazada otomobili kullanan Akın Tülübaş (23), 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kızını genç yaşta trafik canavarına kurban veren acılı anne Fusün Özkan, Tülübaş'ın 4 ay sonra hapisten çıkacağını öğrenince "Bence trafik kazalarının cezası idam olmalı" diye isyan etti.

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Akın Tülübaş ile Özkan Ailesi'nin avukatı Neslihan Ertuğrul katıldı. Ertuğrul, sanığın olay sırasında çok süratli olduğunu, bu nedenle en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Tülübaş'ın avukatı ise sanığın 17 Haziran'daki üniversite sınavına gireceğini belirterek tahliye edilmesini istedi.

SANIK TAM KUSURLU
Mahkeme, sanığın olayda tam kusurlu olduğunu belirterek "tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verdiği" gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis ve 600 bin lira para cezasına çarptırdı. Mahkeme, daha sonra cezayı 6'da 1 oranında indirerek 2 yıl 1 ay hapis ve 500 milyon lira para cezasına çevirdi. Ceza ertelenmedi ve paraya çevrilmedi.

Avukat Ertuğrul 4 aydır tutuklu olan sanığın İnfaz Yasası'na göre 4 ay daha hapiste kalacağını belirterek, mahkemenin alt sınırdan ceza düzenlediğini ve bu nedenle kararı temyiz edeceklerini söyledi.

ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜYOR
Duruşmaya oğulları Güçlü ve Önder Özkan ile gelen ancak fenalaştığı için salona giremeyen anne Füsun Özkan, kızının ölümü nedeniyle psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Acılı anne şöyle konuştu:

"Bu cezaları ağırlaştırmadıkları sürece insanlar depremden değil, trafikten ölecekler. Çocuklarımız teker teker ölüyor. Akın sadece Aslı'yı değil bütün aileyi öldürdü. O benim tek kızımdı. Gözümün bebeğiydi. Onu çok güzel yetiştirmiştim. 10 dakika önce aradı, 'geliyorum' dedi. 10 dakika sonra ölüsü geldi. Bu cezaların değiştirilmesini yürekten istiyorum. Trafik terörünün kurbanı olan Selin Uras'ın babası Boray Uras, duruşmalara ancak çelik yelek giyerek terörist gibi gidiyor. Uras bana cenazede 'Çocuklarımız hamam böceği mi? diye sordu. Ben her gün Aslıhan'ın mezarında ağlıyorum. Eğer bu yaşamaksa adalete teşekkür ediyorum."

Tülübaş'ın annesinin "Oğlum da ölebilirdi" dediği hatırlatılan Özkan, "Onun oğlu ölmezdi. Kötüye bir şey olmaz" dedi. Oğulları tarafından teskin edilen Özkan, sakinleştikten sonra adliyeden ayrıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ
İddianamede, 31 Ocak 2001'de sanık Akın Tülübaş'ın kullandığı 34 HKK 48 plakalı aracın, Tarabya'dan gelerek Beşiktaş yönüne gittiği sırada kontrolden çıkıp, orta refüje çarptıktan sonra karşı yola geçtiği anlatılıyordu. Araçta olan Aslıhan Özkan'ın öldüğü, Serdar Ağgez'in de yaralandığı belirtilen iddianamede, sanık Tülübaş'ın "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu 1 kişinin ölümüne, 1 kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan 2 ile 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.

Türkan HİÇYILMAZ

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır