kapat
12.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Telekom'dakiler zaten profesyonel


IMF, 'Telekom yönetimine profesyoneller atansın' diye bastırırken, Ulaştırma Bakanı Öksüz, "Sınav mı yapıldı? Şu anki yönetim de profesyonel" dedi
Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Türk Telekom Yönetim Kurulu'na atanacak yeni isimler konusunda yaşanan sorunu SABAH'a değerlendirdi. IMF'nin, isim konusuna karışmasının söz konusu olamayacağını, bu konunun hükümet içinde istişare ile çözülebileceğini belirten Öksüz, "Ancak, profesyonellik adı altında devletin yetişmiş insanları tasfiye edilmek isteniyor ya da kurumsal hafıza silinmeye çalışılıyorsa, bu olmaz. Kurumun hafızasını korumaya çalışıyoruz" dedi. Öksüz "Mevcut yönetimin profesyonel olmadığını kim biliyor? İmtihana mı tabi tutuluyor?" diye sordu.

GÜÇ DERVİŞ'TE
Türk Telekom'daki mevcut yönetimin profesyonel olduğunu savunan Öksüz, şu açıklamayı yaptı: "Mevcut yöneticiler de gayet profesyonel. Profesyonellik başarı ise bu yöneticiler başarılıdır. Ancak, profesyonellik adı altında devletin yetişmiş insanları tasfiye edilmek isteniyor ya da kurumsal hafıza silinmeye çalışılıyorsa, bu olmaz. Şirket kârlıdır, vergi vermektedir, yatırım yapmaktadır, yenilikler getirmektedir. Telekom 500 trilyon kâr etmiştir." Öksüz, Telekom yönetimine gelecek isimlere IMF'in karışmayacağını da belirterek, "Öyle bir talepte bulunma yetkisi IMF'nin statüsünde yok. Bu hükümetin işi" şeklinde konuştu.

Telekom Yasası'nda yapılan değişiklikle, şirket yönetim kuruluna atanacak isimleri belirleme yetkisi Ulaştırma Bakanlığı'ndan alınarak Hazine'ye dolaysıyla Derviş'e verildi. Ancak, koalisyon dengeleri gözetildiği için Türk Telekom yönetimine atanacak isimler konusunda uzlaşma aranıyor.

İŞTE DERVİŞ'İN ÖNERDİĞİ PROFESYONELLER

TANJU ARGUN: Görev verilirse kabul ederim
Telekom Yönetim Kurulu için adının geçmesini, "Türkiye'de telekomünikasyon alanında 3-5 adamdan biriyim. Bu tür düşünceleri doğal karşılıyorum" diye yorumlayana Tanju Argun, henüz bir teklif yapılmadığını söyledi. Ciddi tekliflere sıcak olduğunu da belirten Argun, telekomünikasyon sektöründe Türkiye'nin en iyileri arasında gösteriliyor. 1973'te tasarım mühendisi olarak girdiği Netaş'tan 1998'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyesi olarak ayrılan Argun Netaş'a iki kez EFQM Avrupa Başarı Ödülü kazandırdı. 1998'de Mesut Yılmaz'dan Telekom Genel Müdürlüğü teklifi alan Argun, ancak daha önce devlet memuru olarak hiç çalışmadığı için Telekom'da görev alamadı. Argun, daha sonra ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanlığı da yaptı.

SAVAŞ ÜNSAL: Teklif geldi göreve hazırım
Superonline Genel Müdürü Savaş Ünsal Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyeliği teklifini doğrulayarak göreve hazır olduğunu belirtti. Ünsal'ın, telekom sektöründe Türkiye'de ve yurtdışında çok sayıda başarısı var. Bell Canada ile Malezya Telekom'unun özelleştirilmesi aşamasında sistem yönetim danışmanlığı yapan Ünsal'ın 14 yıl süren yurt dışı faaliyetlerindeki bir başarısı da Malezya'daki dünyanın en yüksek binaları olarak bilinen Petronas kulelerinin tüm iletişim altyapısını hazırladığı projesi. 1996-1999 yılları arasında Turkcell'de teknik direktör olarak görev yapan Savaş Ünsal şirketin altyapısı ile ilgili hızlı değişimde rol oynadı. 1999 Eylül ayından bu yana Superonline Genel Müdürlüğü'nü sürdüren Savaş Ünsal, göreve başladığı bu tarihte 70 bin olan abone sayısını bir yıl içinde 10 kat artırarak, 700 bine çıkardı.

FARUK ECZACIBAŞI: İlaç sektöründen bilişime transfer
Türkiye Bilişim Vakfı Başkanlığı'nı yürüten Faruk Eczacıbaşı da Bakan Kemal Derviş'in düşündüğü isimlerden biri. Eczacıbaşı, Berlin Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi' nde lisans ve yüksek lisans eğitimi aldı. 1980'de Eczacıbaşı Holding Planlama Bölümü'nde göreve başlayan Eczacıbaşı bir süre ABD'de American Hospital Supply Co.'da çalıştı. Türkiye'ye döndükten sonra Eczacıbaşı İlaç Sanayi'nde çeşitli görevlerde ve Padeko İlaç ve Kimya Sanayi'nde Genel Müdür olarak çalışan Eczacıbaşı, daha sonra Eczacıbaşı İlaç Sanayi'nde Plan ve Projeler Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Faruk Eczacıbaşı halen Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Eczacıbaşı Bilgi İletişim'in Yönetim Kurulu Başkanlığı' nı yapıyor.

Okan MÜDERRİSOĞLU

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır