kapat
12.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

KISA KISA KISA


Fransa'da babalara doğum izni
Fransa Başbakanı Lionel Jospin, baba olan kişilerin 2 hafta ücretli izin kullanabilmesini sağlayan bir yasa tasarısı hazırladı. Parlamentoya önümüzdeki Ağustos ayında sunulacak tasarı kabul edilirse, Fransız babalar gelecek yıldan itiraben en fazla 14 bin 950 frank (yaklaşık 2 milyar 400 bin TL) alarak izne çıkabilecek. Ülkede erkekler, mevcut yasalar çerçevesinde 3 gün doğum izni kullanıyor. Kadınlar ise ilk 2 çocuğu için 16'şar haftalık iki ücretli izin kullanabiliyor. Üçüncü çocuk dünyaya gelirse anneye verilen izin 26 haftaya çıkıyor.

Haham cinayetinde Türk şüphesi
İsviçre'nin Zürih kentinde Perşembe akşamı 70 yaşında bir Yahudi hahamsokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü, saldırıyla ilgili bir Türk gözaltına alındı. Polis, olayla ilgili gözaltına alınan Türk'ün sorgusunun sürdüğünü belirtirken, şüphelinin kimliğini açıklamadı. İsrail'in Bern Büyükelçiliği önündeki garip davranışından ötürü Cuma günü gözaltına alındıktan sonra Zürih'e gönderilen şüphelinin evinde arama yapıldığı belirtildi. İsrailli din adamı öldürüldükten sonra saldırgan kaçmayı başarmıştı.

Son Bond evleniyor!
James Bond filmlerinin 1990'lı yıllardaki yıldızı Pierce Brosnan, nişanlısı Keely Shaye Smith ile 4 Ağustos'ta İrlanda'da evleniyor. Basına göre çift, Katolik kilisesindeki törenden sonra dünyanın en iyi 50 otelinden biri olan Ashford Şatosu'nda kokteyl verecek.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır