kapat
12.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Selden kaçarken elektriğe çarpıldılar


Teksas'taki fırtına 18 can aldı. 2 kişi sel sularında elektriğe kapılarak öldü
Amerika'nIn Teksas ve Louisiana eyaletlerini geçtiğimiz haftasonu etkisi altına alan tropikal Allison fırtınası can almaya devam ediyor. 17'si Teksas'ın Houston kentinde olmak üzere toplam 18 kişi hayatını kaybetti.

NEHİR 2 METRE TAŞTI
Yangın ve ölüm tehlikesine karşın birçok bölgeye verilen elektrik derhal kesildi. Ancak Houston'ın Harris kasabasında, rüzgarın etkisiyle koparak sel sularına düşen enerji hatları, sel sularından kaçmaya çalışan 2 kişinin ölümüne neden oldu. Şerif, kabloların kasabanın elektriği kesilmeden az önce düştüğünü, artık bir tehlike kalmadığını bildirdi. Bir haftadır aralıksız yağan yağmur, iki eyaletteki nehirlerin taşarak yerleşim birimlerini sular altında bırakmasına neden oldu. Comite ve Vermilion nehirlerinin yaklaşık 2 metre yükseldiği açıklandı.

HASAR 1.2 KATRİLYON
Houston Belediye Başkanı Lee Brown, en az 1 milyar dolar (1.2 katrilyon lira) maddi hasar meydana geldiğini, 10 bin evin hasar gördüğünü ve 16 bin kişinin evsiz kaldığını söyledi. Teksas Valisi Rick Perry ile görüşen Başkan George W. Bush ise, doğal afet bölgesi ilan edilen kasaba ve kentlerin sayısını 32'ye çıkardı. Meteoroloji uzmanları, metrekareye ortalama 90 santimetre yağış düştüğünü bildiriyor. Kurtarma ekipleri ve uzmanlar, sel sularına kapılarak yerleşim birimlerine gelen timsah ve yılanları avlamaya devam ediyor.

TEKSAS'TA SİZİ JET-SKİ SOLLARSA ŞAŞIRMAYIN!
Houston kentindeki Interstate 10 adlı otoyol... Yağışların artması nedeniyle bölgedeki binlerce insan, güvenli bölgelere akın etmek istiyordu. Ancak birden bastıran yağışlar yüzünden otoyol tamamen sular altında kaldı. Yüzlerce kamyon ve araç da... Araçlarının üzerine çıkan insanlar, ekipleri bekliyordu. Yollar kapalı olduğu için kurtarma ekipleri bölgeye ancak helikopter, jet-ski ve botlarla ulaşabildi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır