kapat
12.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

www.itsakiss.com
 

Kürtaj gemisi yola çıktı


Hollanda bandıralı gemide kurulan klinikle, yasaklanan ülkelerde kürtaj yapılacak. İlk durak İrlanda
Hollanda bandıralı bir balıkçı gemisinin içine yerleştirilen konteynırlardan oluşan yüzer kürtaj kliniği, kürtajın yasadışı olduğu ülkelerin kıyılarında uluslararası sularda hizmet vermeyi amaçlıyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinde birçok ülke gezecek klinik, ilk olarak İrlanda'nın başkenti Dublin açıklarında demirleyecek. 'Değişim Denizi' adlı gemiye kurulan klinik, "Dalgaların Kadınları" adlı Hollandalı yardım derneği tarafından kuruldu. Dernek yetkilileri, yüzer kliniğin kürtajın yasal kabul edilmediği ülkelerdeki kadınlara hizmet vereceğini belirtiyor. Klinik ekibi ayrıca gidilecek ülkelerin limanlarında, ücretsiz olarak aile planlaması dersleri verecek ve doğum kontrol araçları dağıtacaklar.

GEMİYE TEKNEYLE SERVİS
Yüzer kürtaj kliniği, İrlanda açıklarında 1 ay kalacak. Yerel organizasyonlar ve kadın kuruluşları, kürtaj yaptırmak isteyen kadınları teknelerle gemiye getirecek. Operasyondan sonra kadınlara gerekli tıbbi bakım ve dinlenme sağlanacak. Bunun karşılığında ise oldukça küçük bir miktarda ücret alınacak. Klinikte 2 doktor, 2 hemşire ve mürettebat görevli. Yüzer klinik, Scheveningen limanından hareket etti.

Yüzer kürtaj kliniğinin ve derneğin kurucusu Dr. Rebecca Gomperts, "Kadınlara bir seçenek sunmak istiyoruz. Ancak ilk amacımız kamuoyunu bilinçlendirmek. Kadınlara yalnızca sağlıklı kürtaj değil aile planlaması hakkında bilgi de vereceğiz" dedi. Yılda 70 bin kadının kürtaj nedeniyle hayatını kaybettiğinin altını çizen Gomperts, "Her 5 dakikada bir kadın bu nedenle ölüyor" dedi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır