kapat
10.06.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Satılık mahalle


İşadamı Sedat Çolak, sahibi olduğu Sarıyer PTT Evleri Mahallesi'nin satılması için dava açtı. 3 trilyon lira değer biçilen mahalle satılırsa yüzlerce kişi evsiz kalacak...
Sarıyer Çayırbaşı Bahçeköy Caddesi üzerindeki 19 bin 407 metrekarelik taşınmaz üzerinde bulunan 60 bina için işadamı Sedat Çolak Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi'nde izale-i şuu (ortaklığın giderilmesi) davası açtı. PTT Evleri Mahallesi olarak bilinen arazide hissesi bulunduğunu ve arazinin işgal altında olduğunu belirten Sedat Çolak, mahkemeden söz konusu yerlerin satılarak kendi hakkının verilmesini istedi.

BİLİRKİŞİ BELİRLEDİ
Bunun üzerine mahkeme heyeti, kadastro teknikeri Mesut Kahraman ile inşaat mühendisi Mustafa Berberoğlu'nu bilirkişi tayin etti ve inceleme yapmalarını istedi. 2000 yılının Haziran ayında mahallede incelemelerde bulunan bilirkişi heyeti, boş arsa alanına 776 milyar 280 milyon lira değer biçti.

Kahraman ve Berberoğlu ayrıca, arsa üzerine inşa edilen 60 binanın toplam değerinin de 2 trilyon 252 milyar lira olduğu sonucuna vardı. 2 bin kişinin yaşadığı PTT Evleri Mahallesi halkı, mahkemenin satış kararı vermesi durumunda yüzlerce kişinin evsiz kalacağını belirterek yardım etmesi için Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy'a başvurdu. Mahalle halkının isteği üzerine harekete geçen Baştan Özsoy, Sedat Çolak'tan davadan vazgeçmesini istedi.

BAŞKAN DEVREDE
Mahkemenin satış kararı vermesi durumunda mahalle halkının çok zor durumda kalacağını belirten Sarıyer Belediye Başkanı Özsoy, "Sayın Çolak çok anlayışlı ve yardımsever bir insandır. Umuyorum ki bu kadar insanın gözyaşı dökmesine ve evlerinden çıkarılmasına gönlü razı olmaz. Kendisinden davadan vazgeçmesini istiyoruz. O, mahalle sakinlerinin yüzünü güldürürse belediye olarak biz de kendilerine minnet duyacağız" diye konuştu.

BEKİR BATU

 
Yeni dış kaynağın doğru bir şekilde kullanılacağını düşünüyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır