kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Aslan uyandı


Son 2 maçını kaybedip F.Bahçe'nin 3 puan gerisine düşen Cimbom, Şampiyonlar Ligi kovalayan G.Antep'i Serkan ve Hasan'ın golleriyle devirdi. Döktüren Hagi 2 asist yaptı
G.Saray, G.Antep'e "Olmak veya olmamak" maçına gelmişti. Sarı-kırmızılılar şampiyonluktan çok ümitli değillerdi ama bir yandan kulaklarını İstanbul'a dikmişler, bir yandan da G.Antep'te yenilmeyip Şampiyonlar Ligi'ni garantilemek istiyorlardı. 7 gün önce taraftarlarının protestolarına yol açan isteksizliği G.Antep'te üzerlerinden atmıştı futbolcular. Daha ilk 45 dakikada 15 faule ulaşmaları (A.Gücü maçında oyunun sonlarında bu sayıyı bulmuşlardı) hırslarının göstergesiydi.

İlk dakikalarda daha iyi olan G.Saray, Hagi'nin çerçeveyi bulamayan iki şutu dışında pozisyon üretemedi. Evsahibi, 14. dakikadan sonra toparlandı; 16, 22, 24'üncü dakikalardaki cılız şutların ardından kazanma mecburiyeti sebebiyle yavaş yavaş defansını da ileri sürmeye başladı. Sarı-kırmızılıların usta ayağı Hagi'yi unutmuş gibiydiler. Romen yıldız, 31. dakikada sağda aldığı topla önce iki rakibinin içinden slalom yaparak çıktı, sonra Ramazan'ı bakkala yolladı; sıfırdan ortasını da Serkan tamamladı: 0-1.

Sahada arbede!
42'de Ümit'in sağdan nefis getirip ortaladığı topa Serkan arka direkte kafayı çaktı. Filelere giden topun gol sayılmasını Cengiz Akyüz'ün Hasan için kalkan yerinde ofsayt bayrağı önledi. "İşte maçın kader anı" diyorduk ki, uzatma saniyelerinde Hasan'ın pasında Emre kaleci Ömer ile karşı karşıya kaldı. "Hangi köşeye vuracak, yoksa aşırtma mı yapacak?" diye düşünürken, Batista arkadan geldi, topu alırken Emre'yi de indirdi. Kırmızı kart+frikik bekleyen sarı-kırmızılılar, hakem Metin Tokat'ın "Devam" kararıyla şok oldu. Karara tepki gösteren G.Saray kulübesi sahaya girdi; Sakıp Özberk de onlara katıldı. Sahadaki arbedeyi polisin müdahalesi yatıştırdı.

Hagi resitali
İkinci yarı Hagi'nin kontrolunda geçti. Romen futbolcu, oynadı, oynattı; "Keşke futbolu bırakmasaydı, keşke annesi onu bir sene geç doğursaydı" dedirtti. 70'te topu Mehmet Polat'tan söke söke aldı. Bomboş durumdaki Hasan'ın önüne bıraktı. O da Ömer'i avlamayı başardı: 0-2.

Gaziantep ikinci devrenin başında Erhan'ın kaçırdığı golle şansını çoktan çöpe atmıştı. Taffarel, o anda 0olü çıkarırken, "Bu adam ne zaman maç kurtaracak?" diyenlere de yanıt veriyordu. G.Saray, 2-0'dan sonra gol kaçırma yarışına girdi. 72 ve 77'de Ümit, 89'da Emre, 90'da Arif, +91'de Serkan net fırsatları değerlendiremediler.

Bu sezon ilk kez bu kadar dirençsiz ve kopuk oynayan G.Antep, ayağına gelen kısmeti tepti. Şampiyonlar Ligi vizesini alan G.Saray ise "Mucize olur mu?" beklentisiyle İstanbul'a döndü. Bundesliga'da yaşananlar neden Türkiye'de olmasın?

Gökmen Ozdemir

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır