kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Fener'in turu Samsun'a kaldı


Kendisi sahada, kulağı Antep-G.Saray maçında olan F.Bahçe, ilk devrede çuvalla gol kaçırıp sevinci erteledi. 2. yarıda ise Haim Revivo sahneye çıktı. 2 nefis golle, Kadıköy'deki 17. maçta 17. galibiyete koştu. Sarı Kanarya, son haftaya G.Saray'ın 3 puan önünde girdi
İlk yarıda Fenerbahçe suskundu. Maçın gerginliği, sarı-lacivertlilerin, alacakları sonuçtan çok, Antep'ten gelecek haberin beklentisinde olmaları, sahada ne tempo bıraktı ne de etkili diyebileceğimiz bir futbol.

Denizli, yabancı tercihini Johnson'dan yana yapıp, forvette eksiltmeye gidince sağ açığa geçen Serhat oyun düzenini de bozdu. Hani eskilerin bir deyişi vardır; "Gençler bilebilse, yaşlılar yapabilse" diye... F.Bahçe'deki de aynı hesap. Andersson gidiyor ama yapamıyor; Serhat yapacak ama ne yapacağını bilmiyor.

Fakat Lazetiç-Yusuf bindirmeli sağ kanat, Fenerbahçe'nin en etkili kulvarıydı. Yusuf, bu sezonun en iyi futbolunu oynadı; Lazetiç ise maçın en çalışkan ismiydi.

9 ve 12. dakikalarda Andersson, 13 ve 18'de de Serhat, mutlak pozisyonlarda kaleyi tutturamadılar. İlk etkili atağını 28'de geliştiren Bursa ise yumuşak tarzıyla çok akıllı bir sistem üretip, ayağa oynadığı toplarla oyunda dengeyi sağlamayı başardı.

Asıl Mirkoviç çıkmalıydı
İlk yarının ardından Denizli, Johnson'u çıkarıp, Revivo'yu sahaya sürdü. Bu tercihin, Mirkoviç'ten yana kullanılmaması da ilginçti. Çünkü ilk yarıda her deliği kapatan Johnson, takımının en iyi isimlerindendi. Fenerbahçe'nin ilk golü 53'te geldi. Sağdan ceza alanına giren Yusuf, arka direğe ortaladı. Revivo bir makas hareketiyle topu köşeden filelere yollarken, belki de sezonun en güzel golünü attı: 1-0.

Golle birlikte seyirci de maça katıldı. F.Bahçe'nin temposu arttı ancak yine forvetlerin bu tempoya uyacak gücü yoktu. 62'de Lazetiç, Bursalı oyuncular arasından slalom yaparak sol çaprazdan ceza alanına girdi, Şenol'la karşı karşıya kaldığı anda yaptığı vuruşta, top yan ağlara gitti.

69'da Revivo'nun kornerden gelen ortasına gol çizgisi üstünde Andersson ve kaleci Şenol yükseldi. Uche, seken topu kaleye doldurdu. Andersson gol çizgisi üstünde yaptığı röveşata ile fizik kurallarına yeni bir kavram ekleyerek topu auta attı.

Bu final yakışır
Kaçan goller vardı ama Bursa da daha etkiliydi. 74'te Serkan'ın 90'a giden şutunu Rüştü son anda çeldi. Kornerden gelen topu da Murat 6 pastan auta attı. 80'de Rüştü'den seken topu Okan auta gönderince yüreklere su serpildi. Antep'ten gelen gol haberleri de Saracoğlu'ndaki ateşin üstüne su sıktı. 83'te Rüştü'nün degajını Andersson aşırdı. Takip eden Revivo, yine mükemmel bir vurdu: 2-0.

Milenyum Ligi, adına yakışır bir şekilde mücadele ve çekişme açısından doruk noktasına ulaştı. Şampiyon son haftada belirlenecek. Fenerbahçe'nin üç puan ve 4 gollük avantajı, Galatasaray'ın da sahasında oynayacağı Trabzon maçı var.

İkisine de böyle bir final yakışırdı.

Efsane dönünce hikayeler biter!
Fenerbahçeli taraftarlar, tribünlerde pankart şov da yaptılar: "Efsane dönünce hikayeler biter... Bizim korkumuz ölmek değil, seni yalnız bırakmak... Büyük başkan Aziz Baba. Seni ölene dek seveceğiz... Yıldırım başkan, Fener şampiyon... Ne mutlu bize, şimdi herkes inandı... Sevgimiz ölçülemez, desteğimiz hiç bitmez..."

Kennet Andersson sarı kart cezalısı
F.Bahçe'nin İsveçli golcüsü Kennet Andersson, Erzurumspor maçından sonra dün de bir sarı kart görünce cezalı duruma düştü. Sezonu erken kapatan Andersson, F.Bahçe'nin Samsunspor deplasmanında yapacağı kritik maçta formasını giyemeyecek.

Gürcan Bilgiç

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır