kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

'Pes etmeyeceğiz'


ANAP'ın 18. kuruluş yıldönümü şölen havasında geçti. Mesut Yılmaz, kendilerini korkutup kaçırmaya çalışanlar olduğunu ama "pes etmeyeceklerini" söyledi
Anavatan Partisi'nin 18'inci kuruluş yıldönümü, Beyaz Enerji soruşturması ve iddianamesi nedeniyle gergin günler yaşanan partililere moral verdi. Partinin İstanbul İl Kongresi'yle birlikte Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi ve Sergi Sarayı'nda yapılan tören, İstanbul Lirik Tarih Sanat Topluluğu tarafından yaklaşık bir saat süren "Türkiyem" adlı gösteriyle başladı. Partinin kurucu genel başkanı olan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın posterinin sahneye konulması ve kendi sesinden partinin kuruluşunun ardından düzenlediği basın toplantısının dinletilmesinden sonra, ANAP'ın icraatlarını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyon gösterisinde, ANAP'ın asılsız iddialarla yıpratılmaya çalışılan "atılım" niteliğindeki Seka arazisi tahsisi, Karadeniz Otoyolu, Kurtköy Havaalanı, Mavi Akım gibi projeleri de tanıtıldı.

ANAP lideri Mesut Yılmaz, eşi Berna Hanım'la geldiği törende ayakta alkışlarla karşılandı ve gösteriler bittikten sonra "Başbakan Yılmaz" sloganları eşliğinde çıktığı kürsüde, son günlerdeki önemli tartışma konusu olan Beyaz Enerji'yle ilgili iddianame tartışmalarına değinmeyip, ANAP'ın 18 yıllık tarihinden bahsetti.

"BİZE SALDIRANLARIN FİLDİŞİ KULELERİNİ YIKTIK"
Yaşanan krizlere ve olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin hala ayakta durmasının nedeninin ANAP'ın tek başına iktidarda bulunduğu dönemlerde yaptıkları olduğunu anlatan Yılmaz, ANAP iktidarlarının sırrını şöyle anlattı: "Biz milleti bütün olarak kucakladık. İnsanları kilimin desenleri olarak gördük. Türkiye'nin partisi olduk. Biz ne sağ, ne sol eli havaya kaldırdık. İki eli birleştirdik."

Yılmaz, Türkiye'de değişimin, gelişimin önünü açtıklarını ifade ederek, bunu da düşünce ve ifade, din ve vicdan ile serbest teşebbüs hürriyetlerine bağlılıkla yaptıklarını bildirdi. Bu üç özgürlüğün bugün de ANAP'ın felsefesini oluşturduğunu kaydeden Yılmaz, ülkede ANAP'ın hizmetinden yararlanmayan tek bir yer ve kişi olmadığını, bu nedenle büyük bir kıskançlık duygusuna muhatap olduklarını söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu: "ANAP'ın Türkiye siyasetine getirdiği yeni nefes birçok insanın rahatını bozdu. Birçoklarının fildişi kuleleri yıkıldı. Bazılarının foyaları meydana çıktı. Bu kadar düşmanlığa, öfkeye ve kine maruz kalmamızın altında yatan esas sebep budur. Bize olan o bitmez, tükenmez hınçlarının da sebebi budur."

ZAMAN TÜNELİNDE KALANLAR ÇOMAK SOKUYOR
ANAP olarak bugün çok cephede mücadele verdiklerini, asılsız iddialarla yıpratıldıklarını anlatan Yılmaz, "Ama son seçimlerde bize oy vermeyenler bile bugün dertlerinin çözümünü bizden bekliyorlarsa, ANAP olarak görevimiz devam ediyor" diye konuştu. Bugün kendilerine karşı çıkanların, 1980'li yıllarda Türkiye'ye çağ atlatmak için çalışırken kendilerini engellemeye çalışanlarla aynı kişiler olduğunu dile getiren Yılmaz, "Onlar Özal'ın tabiriyle, zaman tünelinde kalanlardır, geçmişte yaşayanlardır" dedi. Yılmaz, şimdi bu ayrı ayrı insanların, ayrı ayrı partilerin hepsinin birleşerek ANAP olarak kendilerini korkutup yıldırmaya, kaçırtmaya ve pes ettirmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Hepiniz adına söylüyorum, Pes etmeyeceğiz. Her partide olduğu gibi bizim de içimizde bugüne kadar bu mücadeleye nefesi yetmeyenler oldu. Şahsi ikballeri bitip de partiyi terk edenler oldu. Belki de Türkiye'de siyaset tarihinde şimdiye kadar hiçbir parti bizim kadar ihanete uğramadı. Bugün ANAP içinde hala şahsi hesabı, menfaati ve kendi reklamı için ANAP'ı kullanmak isteyenler varsa, hepsine açıkça söylüyorum; artık yakamızdan düşün. Eğer ANAP içinde hala böyle insanlar varsa ve bunlar bizim yakamızdan düşmüyorlarsa, bundan sonra onları düşürmesini de biliriz."

TANTAN'A "TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR" SLOGANI
Kongreye, Devlet Bakanları Rüştü Kazım Yücelen, Mehmet Keçeciler ve Edip Safder Gaydalı, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Maliye Bakanı Sümer Oral ile parti yöneticileri de katıldı. Bakan ve parti yöneticileri arasında en büyük ilgiyi, Beyaz Enerji nedeniyle Yılmaz'la aralarının açık olduğu belirtilen Tantan gördü. Yılmaz'dan önce salona "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla giren Tantan, yine Yılmaz'dan önce törenden ayrıldı.

İstanbul İl Kongresi'nde ise, ANAP Kağıthane eski İlçe Başkanı Ahmet Keskin kongre öncesinde 550 delegeye "delegelikten ve listeden istifa ediyorum" diye kağıt imzalatıldığını öne sürerek adaylıktan çekildiğini açıkladı. Tek aday olarak giren İl Başkanı İbrahim Taşkın, seçimi alırken, "Yılmaz'a saldıranlara derslerini, onu Başbakan yaparak vereceğiz" dedi.

Halkın kafası karışık ama!..
Yılmaz, yalanla, dedikoduyla, menfaatle kaybedecek zamanları bulunmadığını vurgulayarak, "Biz Türkiye'nin geleceğini yönetmeye talibiz" dedi. Yılmaz, bugün Türk insanının kafasının karışık olduğu, ama Türk insanının ölçüleri, sağduyusu ve idrakinin çok sağlam olduğunu belirterek, "Milletimizin büyük çoğunluğu bizim bugün bütün söylediklerimize hak vermektedir, ama henüz destek vermekte tereddütleri vardır. Eğer sağlam durursak, birbirimize düşmezsek, bugün bize hak verenler, yarın bize destek vereceklerdir" dedi. Yılmaz, önümüzdeki dönemin zor olacağını belirterek "Size kolay zafer vaat etmiyorum" dedi.

Nebahat KOÇ - Ali ÖZMÜER

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır