kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Sezer iş başında


Cumhurbaşkanı geçen yıl 19 Mayıs törenlerinde koltuğu kaldırmıştı, önceki gün yapılan törende ise masayı kaldırdı
Gecen yıl Cumhurbaşkanı seçildikten birkaç gün sonra 19 Mayıs törenlerine katılan Ahmet Necdet Sezer, ilk icraat olarak kendisi için ayrılan kırmızı protokol koltuğunu kaldırmıştı. Üstelik koltuğun kaldırılması talimatı vermemiş, kendisi koltuğu kaldırmaya çalışmış, şaşıran korumaları ve görevliler ona yardım etmişti. Sezer, bir yıl içinde pekçok örneğini gördüğümüz ilginç davranışlarından birini de önceki gün yine 19 Mayıs törenlerinde sergiledi.

Samsun'dan getirilen, üzerinde "Türk gençliğinden Sayın Cumhurbaşkanı'na" yazılı Türk bayrağı, atletler tarafından stadyumda öpülerek Sezer'e verildi. Sezer bayrağı öperek teslim alırken, hemen yanında bulunan TBMM Başkan Vekili Murat Sökmenoğlu, Başbakan Bülent Ecevit ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu da seramoniyi izliyordu. Bayrak ucunda ay yıldız bulunan metal bir çubuğa takılıydı ve bir kaide üzerine oturtulmuştu. Şeref locasındaki görevliler, bayrağı Sezer'in oturduğu koltuğun yanına koydular.

Stadyumda bu kez, Sezer için özel bir koltuk hazırlanmamıştı. Şeref locasındaki görevliler, geri çekildiler. Bir yandan töreni izleyen Sezer'in ise gözü bayraktaydı. Sezer'in huzursuzluğu, TBMM Başkanvekili MHP'li Murat Sökmenoğlu'nun dikkatini çekti. Sökmenoğlu "Sayın Cumhurbaşkanım, bayrak ayak hizasında duruyor, isterseniz masanın üzerine koyalım" diyince, Sezer bu teklifi beklercesine hemen doğruldu ve biraz ilerideki üzerinde su dolu sürahi bulunan masaya hamle etti. Sökmenoğlu da yetişti ve görevliler daha ne olduğunu anlamadan, bir ucundan Sezer, diğer ucundan Sökmenoğlu tutup, masayı öne çektiler, üzerine de Türk bayrağını koydular.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır