kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Program meyve vermeye başladı


Derviş'in eşini Türkiye'ye getirmesi ve Anadolu turuna çıkmasında, programdaki olumlu gelişme rol oynadı. Derviş, "İmkansız olmadığını biliyorduk" dedi
Ekonomİ yönetiminde henüz ikinci ayını doldurmadan eşi Catherine'i Türkiye'ye getiren ve kesin dönüş yaptıklarını açıklayan Devlet Bakanı Kemal Derviş, yurt gezilerine sanayi merkezi Gaziantep ve Denizli'den başlamayı planlıyor. Derviş, programı daha çok sanayici ve işadamlarının katıldığı toplantılarda anlatmayı tasarlıyor.

Anadolu yollarına düşmek için uygulanan ekonomik programın başarısının şart olduğunu düşünen Derviş, Kasım ve Şubat krizinin olumsuz etkilerinin giderek azaldığını belirtti ve programın meyvelerini vermeye başladığını açıkladı. Kamuoyunda 'liderlik hazırlığı' olarak yorumlanan Derviş'in eşini Türkiye getirmesi ve Anadolu yollarına düşme planı, programın başarıya ulaşma ihtimalinin yüksekliğine bağlanıyor.

Derviş, hükümetin krizi aşmak için elbirliğiyle yoğun çaba harcadığını belirtirken, umut dolu mesajlar verdi. Derviş, "Türkiye'ye gelirken bakan olarak görev almayı düşünmüyordum. Sadece yardımcı olmak, önerilerde bulunmak istedim. Kısmet bakan olmakmış. İşimizin zor olduğunu biliyorduk. Ama imkansız değildi. Özellikle ekonomi ile siyasetin kesin çizgilerle birbirinden ayrılması çok cesur bir karar. Haziran'dan itibaren normalleşme süreci daha da hızlanacaktır" dedi.

'HALK DESTEĞİ ŞART'
Geçen hafta ekonominin rayına oturmaya başladığını ve büyük hatalar yapılmazsa Türkiye'nin tekrar parlak günlerine döneceğini anlatan Derviş, şöyle devam etti:

"Program olumlu sonuç vermeye başladı. Eğer programı halka daha iyi anlatırsak, halkın duygularını istismar etmezsek, güvenlerini boşa çıkarmazsak hükümete daha çok destek verecektir. Önemli olan halktan korkmak değil ona inanmak, doğruları anlatmaktır."

ABD vatandaşı de-ği-lim
Devlet Bakanı Kemal Derviş, FP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu'nun soru önergesini yanıtlarken, ABD'de bulunduğu 27 sene boyunca, "T.C. vatandaşı olarak uluslararası memurlara tanınan diplomatik statüde ikamet ettiğini" belirtti. Derviş, "ABD vatandaşı değilim, hiçbir zaman olmadım" dedi. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan da FP Karaman Milletvekili Zeki Ünal'ın soru önergesine verdiği yanıtta, "Kemal Derviş, DSP'li Tayyibe Gülek ve MHP'li Süleyman Servet Sazak'la ilgili olarak yapılan karteks ve repertuar araştırması sonucunda, "Türk vatandaşlığını koruyarak ABD vatandaşlığına geçme taleplerine ilişkin açılmış bir dosya kaydına rastlanılmamıştır" bilgisini verdi.

VATANDAŞLARIN BASINDAN İSTEĞİ: 'BAYAN DERVİŞ'İ RAHAT BIRAKIN'
Önceki gün Türkiye'ye gelen Devlet Bakanı Kemal Derviş ve eşi Catherine Stachniak, sabah uçakla Ankara'ya geçti. Çiçeklerle karşılandığı yeni evinde dolabı boş bulan Bayan Derviş, hemen Bilkent'teki Real Alışveriş Merkezi'nin yolunu tuttu. Bayan Derviş, yaklaşık 1 saat kaldığı marketten gıda ve küçük çaplı mutfak araç-gereçleri aldı. Basın mensuplarının yoğun ilgisinden sıkılan Bayan Derviş, bir süre alışveriş merkezinin işletme müdürlüğünde bekledikten sonra alışveriş merkezinden ayrılarak, evine döndü. Alışveriş merkezinde bulunan vatandaşlar basın mensuplarının Bayan Derviş'e olan yoğun ilgisine tepki gösterdi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır