kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Erdoğan Fazilet'i sildi


Merkez sağı kucaklamak için ANAP ve DYP'nin ağır toplarını yanına çekmeye çalışan Recep Tayyip Erdoğan, küçük partilere de kapısını açtı
Yeni oluşumun yelpazesini genişletmeye çalışan Recep Tayyip Erdoğan, buna rağmen yeni partide, FP kökenlilerin ağırlığının yüzde 10'u geçmemesi kararı aldı. ANAP ve DYP'nin ağır toplarını yanına çekmeye çalışan Erdoğan, sağdaki küçük partileri de birleştirmeye çalışıyor.

Bir süredir farklı kesimden insanlarla görüşmeler yapan ve son olarak Abant'ta toplantılar gerçekleştiren Recep Tayyip Erdoğan, yeni oluşumun FP'nin yenilikçilerinin bir hareketi olarak görülmemesi ve tüm merkez sağı kucaklaması için geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Erdoğan, öncelikle yenilikçilerin parti vitrininde ve teşkilatlardaki ağırlığının yüzde 10'la sınırlı tutulması kararı aldı. Erdoğan, bu nedenle Abant'ta yaptığı toplantıya da yenilikçilerden sadece Abdullah Gül, Abdüllatif Şener ve Akif Gülle'yi davet etti.

GÜL, EN SON KOPACAK
Erdoğan, FP'den mümkün olduğu kadar fazla sayıda milletvekilini yanına alarak gelenekçileri zayıflatmaya çalışacak, ancak parti yönetimini çok farklı isimlerden oluşturacak. Abdullah Gül, yeni parti kurulduktan sonra hemen bu partiye katılmayacak. Gül, FP kapatılırsa, bağımsız kalan milletvekillerinin Erbakan'ın kurduracağı parti yerine, yeni oluşuma geçmesi için çalışacak. FP'nin kapatılmaması halinde ise Gül, fazla milletvekili koparabilmek için bir süre bekleyecek. Gül, bütün yenilikçiler yeni partiye katıldıktan sonra FP'den ayrılacak. Kapatma davası sonuçlandıktan sonra bir hafta içinde yeni parti kurulacak; dava uzarsa Haziran'da start verilecek.

Erdoğan, yeni oluşuma ANAP, DYP ve MHP'den çok sayıda kişinin katılması için temaslarını sürdürüyor. Özellikle ANAP ve DYP'nin barajı aşamayacağı mesajı verilerek milletvekillerinin yeni oluşuma katılması isteniyor. Erdoğan, bağımsız Mehmet Ağar ve MHP'den ihraç edilen Ali Güngör'ü de partisine çekme çabasında.

KÜÇÜK PARTİLER BUYRUN!
Erdoğan, ANAP'tan Lütfullah Kayalar, Ertuğrul Yalçınbayır, DYP'den Meral Akşener, Rıza Akçalı, MHP'den Sadi Somuncuoğlu gibi isimleri de transfer etmeye çalışıyor. Erdoğan, özel sektör ve bürokrasiden de siyasete karışmamış ve adı yıpranmamış isimleri partisine alacak.

Erdoğan'ın en büyük projesi ise merkez sağdaki küçük partileri yeni oluşum çatısında birleştirmek. Erdoğan bu amaçla, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Besim Tibuk ile temaslarını sürdürüyor. Erdoğan'ın Yeniden Doğuş Partisi ve Demokrat Parti'nin yeni oluşuma katılması konusunda ise Hasan Celal Güzel ve Korkut Özal ile görüş birliği içinde olduğu belirtiliyor.

Birleşmenin olmaması durumunda ise bu partilerle seçim ittifakına gidileceği belirtiliyor. Erdoğan'ın özellikle MHP oylarını bölmek amacıyla BBP ile ittifak yapma amacında olduğu öğrenildi. Erdoğan, merkez sağda farklı yeni oluşum çalışmaları yürüten İlhan Kesici, Hüsnü Doğan gibi isimlerle de anlaşma yollarını arıyor.

İsmi belli: Erdemliler Hareketi
Erdoğan'ın "Doğru zamanda siyasi harekete dönüşecek" dediği oluşumun adı Erdemliler Hareketi

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hazırlıklarını sürdürdükleri siyasi oluşumun adının "Erdemliler hareketi" olduğunu bildirdi.

Önceki gece Bolu Köroğlu Oteli'nde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Erdoğan, kendisinin başında bulunduğu yeni bir siyasi hareketin hazırlığı içinde olduklarını, her kesimden insanı kucaklamayı hedeflediklerini söyledi. Erdoğan, "Yeni oluşumun adı; Erdemliler Hareketi. Oluşumun en büyük hedefi, ülkenin yönetimini kalabalık bürokrasi ve mevzuatlardan kurtarmak" diye konuştu.

Erdoğan, toplantının daha sonra basına kapalı olarak devam eden bölümünde, katılımcıların "yeni partinin ne zaman kurulacağına ilişkin" sorularına, "Yeni oluşum, doğru zamanda parti hareketine dönüşecek" yanıtını verdi. Yeni bir partinin kurulmasıyla ilgili olarak bazı sıkıntıların yaşandığını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

'ERDOĞAN İÇİN SAKINCA YOK'
"Bir meyveyi ham yemeye kalkarsanız insana acı gelir, fazla beklediğinizde de elma çürür, onun için doğru zamanı seçmek çok önemli. Yeni siyasi oluşum, doğru zamanda siyasi harekete dönüşecek. Oluşumun içeriğini bilen bazı milletvekilleri ve belediye başkanları da bu yeni oluşumda yer almaya hazırlar."

Toplantıda, katılımcıların "Siyasi yasağınız sürüyor mu?" sorusuna Erdoğan'ın avukatı Hayati Yazıcı yanıt verdi. Erdoğan'ın herhangi bir siyasi oluşum içinde yer almasında sakınca bulunmadığını belirten Yazıcı, "Erdoğan istediği siyasi hareket ve oluşumda yer alabilir, hatta bir partiye genel başkan bile olabilir" dedi.

Hüseyin ÖZALP

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır