kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 


Özlem dindi

Diyarbakırspor 14 yıllık özlemini bitirmek için İnönü Stadı'na çıkmıştı dün. Bu yüzden, belki her şeyden çok stat içinde ve dışındaki atmosferi anlatmak gerekiyor.

Teşvikiye'den Taksim'e; Beşiktaş İnönü Stadyumu'na giden bütün yollar yeşil kırmızılı bayraklarla bezenmiş otomobiller ve kamyonetlerle doluydu. Kaldırımlarda adım atılacak yer yoktu. Açıkçası 1. Lig'in en çekişmeli derbilerinde bile son yıllarda stadın çevresinin bu kadar renklendiğini görmemiştim.

Tribünler de öyleydi... Kaburga dolmasının ustası Selim Amca'dan Malatyalılar Derneği'ne kadar birçok kişi ve kuruluşun destek pankartları ve kapalı tribünün üstündeki Gaffar Okkan portresi dikkat çekiyordu. Bütün duygu ve düşünceler Süper Lig'e kilitlenmiş, soluklar maçın son dakikasına kadar tutulmuştu... Protokol Tribünü'nde ise futbol heyecanından çok siyasetin ağırlığı vardı.

Diyarbakır farkı kaçırdı

Maçın ilk dakikaları Armağan'ın sol kanattan Büyükşehir'i dağıtan ataklarıyla geçti. İlk 10 dakikada dört mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı yeşil kırmızılılar. Ama Hakikat'in hareketli futbolu hemen etkisini gösterdi. 12. dakikada kaleci Murat'ın ayağından gelen penaltı golüyle rahatladı Diyarbakırspor. O kadar rahatladı ki, Büyükşehir'in en çalışkan oyuncusu Göksel, Diyarbakır'ın sol kanadını hallaç pamuğu gibi atıp Ercan'a beraberlik golünü attırıverdi. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü hep elinde tuttu yeşil-kırmızılı takım. Attığı üç golden çok daha fazlasını özellikle Hakikat'in ayağından kaçırdı Diyarbakırspor.

90 dakikanın bitiş düdüğüyle birlikte tribünler Okkan'ın adını haykırıyordu. Bu sahne gerçekten görülmeye değerdi.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır