kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 


Seyirci, golü bile atacaktı

F.Bahçeli futbolcular ve Denizli herşeyden önce o seyirciye teşekkür etsinler. Hani sezon başında korktukları seyirciye! O seyirci ite ite bunlara futbol oynatıyor, gol attırıyor.

Maçta 3 önemli hareket var. Yusuf'un pasında Revivo'nun muhteşem vuruşuyla gelen gol. 73. dakikada Rüştü'nün muhteşem kurtarışı. Oyunun kaderini belirleyen pozisyonlar bunlardı. Son hareket ise Andersson'un kafayla indirdiği topta, Revivo'nun attığı bir başka muhteşem gol.

F.Bahçe genelde ikinci yarı daha etkili oynuyor. Çünkü futbolcular hafta arası idman yapmadıkları için ilk yarı ter atıyorlar, ikinci yarıda adaleleri açılıyor ve çabuk hareket ediyorlar. Güya sakat oldukları için idman yapmıyorlar ama nasıl sakatlıksa, hafta sonu iyileşiyorlar.

F.Bahçe'nin ilk pozisyonu 48'de geldi. Rapajç'in sağdan aldığı topla 4 kişiyi geçip topu auta attı. Ama Rapajç dünya çapında bir klas ise bunu gol yapmalıydı.

Gerçi, affedilmeyecek çok şey var. Bir kere takımın orta sahası yok. Andersson ayağını kaldırana kadar ayağının altından 3 kişi geçiyor. Bu adam neden alındı? Hava toplarına çıkıp alsın diye. Hoş aldığı da yok, çünkü yükselene kadar, markajcısı ondan önce davrarıp alıyor. Ama indirdiği toplar da var. Var da onları alacak kimse yok. İnsan orta sahada bekleyeceğine, "Bu adam topu indirir mi?" diye düşünür ve pozisyonu izler. Tıpkı Revivo'nun yaptığı gibi.

Avrupa'da hüsran olur

Revivo'nun girmesi ve attığı gol takıma moral verdi. Ama seyirci o golü attıracaktı. Hakeme de çarptırıp attırsa, yine yapacaktı bu işi.

Ama şu bir gerçek, F.Bahçe bu takımla Şampiyonlar Ligi'ni kaldıramaz. Bu kadar yavaş oynayan, rakibe topu bırakan ve kullanamayan bir takım Şampiyonlar Ligi'nde nasıl oynayacak?

F.Bahçe 2-0 galip galip ama göz doldurmuyor. F.Bahçe büyük takımsa Bursa maçında strese girmez, büyük takımsa topu rakibinden önce kullanır, daha çabuk hareket eder. Büyük takımsa, bu kadar da para harcamışsa, oyuncuların becerisi ön plana çıkar ve bu da seyirciye keyif verir.

Mühim olan 3 puan ve artık bütün iş Samsun'a kaldı. Bir beraberlik bile F.Bahçe'ye yetiyor. Ama bunu yapabilir mi, beraberlik için böyle bir oyun planı var mı? Bilemiyorum. Yine de şampiyonluk için 1 adım daha ileri gideceğine inanıyorum.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır