kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Kahraman hostes


Mersin'den İstanbul'a gelen yolcu otobüsünde şoför kalpten ölünce direksiyonun başına geçen hostes Serap 37 yolcuyu ölümden kurtardı
Koceli'nin Gebze ilçesinde bir otobüs faciası, hostesin son andaki müdahalesiyle önlendi. Mersin'den İstanbul'a gelen yolcu otobüsünde şoför direksiyon başında kalp krizi geçirerek ölünce, direksiyona hostes Serap Atlı geçti. Bariyerlere çarpan otobüsü durdurmayı başaran hostes, 37 yolcuyu ölümden kurtardı.

Mersin'den aldığı 37 yolcuyla birlikte İstanbul'a hareket eden Lüx Mersin Turizm'e ait 33 SL 403 plakalı yolcu otobüsünün şoförü Mehmet Ateş (56) Kocaeli'nin Gebze girişinde direksyon başında aniden rahatsızlanarak koltuğa yığıldı. Bu durumu gören hostes Serap Atlı (33), şoför Mehmet Ateş'in cansız bedenini koridora çekerek koltuğa oturdu.

İLK KEZ KULLANDI
Bu sırada yaklaşık 90 kilometre hız yaptığı belirtilen otobüs bariyerlere çarptı. 37 yolcu korku çığlıkları atarken, soğukkanlılığını koruyan hostes Serap, otobüsün kontrolünü sağlamayı başardı. Ehliyeti bulunmayan ve hayatında ilk kez direksiyon başına gezen hostes Serap bu sırada uyanan ikinci şoförün yardımıyla otobüsü durdurdu. Yolcular kazanın şokunu yaşarken, Serap ve ikinci şoför, yerde cansız yatan Mehmet Ateş'i hastaneye kaldırmak istediler. Ancak öldüğünü anladılar. Gebze Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ateş'in kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirlendi.

Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamadığını söyleyen hostes Serap Atlı, "İkinci şoför uyuduğu için zorunlu olarak direksiyon başına ben geçtim. Kaptanımıza çok üzüldüm. Ancak yolcuların hayatını kurtardığım için sevinçliyim" diye konuştu.

Yılmaz IŞIK

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır