kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Çağdışı uygulama


Aydın'da bir ilköğretim okulunda müdür, 5 milyon liralık eğitime katkı payını veremeyen öğrencilere okul inşaatında çalışma cezası verdi
Aydın'da Halide Hatun İlköğretim Okulu'nda, aileleri okul derneğine 5 milyon liralık katkı payını ödemeyen öğrenciler, hafta sonlarında okul bahçesindeki inşaatta çalıştırılıyor. Bahçedeki betonları kazmalarla kıran 11-14 yaşları arasındaki öğrenciler, el arabaları ve kucaklarıyla da parke taşlarını taşıyor. Öğrenciler, resmi tatil olan 19 Mayıs günü bile bahçede çalıştırıldıklarını ve törenleri izleyemediklerini söyledi.

Küçük işçiler, ekonomi durumları iyi olmadığı için okul katkı payının ödeyemediklerini belirterek, "Okul müdürümüz, yılda 10 milyon lira olan ve iki taksitte verilen parayı ödeyemeyenleri bahçede çalıştıracağını söyledi. Biz de durumu ailelerimize bildirdik. Fakat maddi durumlarımız iyi olmadığı için bu parayı ödeyemedik. Beden derslerinde de bizi burada çalıştırıyorlar" diye konuştular.Okul Müdürü Ömer Ali Serban ise, "Baskı söz konusu değil. Kendi istekleriyle bahçe düzenlemesi yapan ustalara yardım etmiş olabilirler" demekle yetindi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır