kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Susurluk yine ağladı


Balıkesir'in Susurluk ilçesi, geçtiğimiz aylarda öldürülen 11 yaşındaki Avşar Sıla Çaldıran'ın ardından bu kez İstanbul Bostancı'daki evlerinde vahşice öldürülen Balkan kardeşler için ağladı.
Ebru ve Işık Balkan kardeşlerin cenazeleri, dün öğle saatlerinde Devlet Hastanesi Morgu'dan alınarak Susurluk Çarşı Camii'ne götürüldü. Ebru Balkan'ın tabutunun üzerine gelinliği konuldu. Cenazelerin başından ayrılamayan anne Nuriye Balkan'ın feryatları dinmezken, baba Yaşar Balkan'ın da güçlükle ayakta durabildiği görüldü.

Cenaze törenine, Balkan ailesi, yakınları, Susurluk Kaymakamı Abidin Ünsal, Emniyet Müdürü Fikri Özsoy ile yaklaşık bin 500 Susurluklu katıldı. Talihsiz kardeşler, öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'na defnedildi.

CİNAYETTE İHANET ŞÜPHESİ
Turgut Özal hükümeti döneminde ANAP Susurluk İlçe Başkanlığı yapan Yaşar Balkan gazetecilerin sorularını "Adalet eninde sonunda yerini bulacak. Katil kimse en kısa sürede yakalanır ve cezalandırılır" diye yanıtladı.

Bu arada cinayet soruşturmasını sürdüren polis, genç kızların ihanet şüphesiyle patronları Fikret Aydın tarafından öldürtülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Ebru Balkan'ın evli ve 5 çocuklu patronu Fikret Aydın'la arasındaki aşk ilişkisini gözönünde bulunduran polis, aldatıldığını düşünen Aydın'ın bu nedenle cinayeti azmettirmiş olabileceğini belirterek, olayın bu yönünü araştırmaya başladı.

Cinayetin ardından gözaltına alınan Tarkan Altınok, Necmettin Aydın, Necdet Aydın, Bayram Vural, Faruk Çiftçi ve Hasan Hüseyin Akdoğan'ın sorguları sürüyor. Sanıklardan üçünün cinayetleri işlediğini belirleyen polis, Fikret Aydın'ı yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

Ahmet İMREN - Mustafa KAYA

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır