kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Gaffar'a sevgilerle


Diyarbakırspor, Gaffar Okkan'a verdiği sözü tuttu. Yeşil-kırmızılı şark yıldızları sahada şampiyonluk ipini göğüslerken, Okkan'ın eşi tribünde ağlıyordu...
İstanbul'da şampiyonluk türküleri söylemeye hazırlanan iki takım vardı dün... Fenerbahçe ve Diyarbakırspor. 14 yıldır şampiyonluk özlemiyle yanan Diyarbakırspor, İnönü Stadı'nda 2. Lig Yükselme Grubu'nun final maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la karşılaştı ve 3-2'lik galibiyetle super lige çıktı. Diyarbakırspor'u bu hayati maçta taraftarları yalnız bırakmadı. Yaklaşık 20 bin Diyarbakırlı, takımının şampiyonluk turunu görebilmek için İstanbul'a akın etti. Şarkın yeşil-kırmızı yıldızı İstanbul'u fethetmeye hazırdı.

GÜNEYDOĞU DAYANIŞMASI
Maçtan saatler önce İnönü Stadı'nın çevresini dolduran taraftarlar, şampiyonluk şarkılarıyla yeri göğü inlettiler. Sadece Diyarbakır değil bütün Güneydoğu halkı kenetlenmişti. Batman, Mardin, Urfa, Siirt... Dün hepsi tek yumruktu. Yağlıboya ustası Hüso sesi titreyerek anlattı duygularını: "Batmanlı'yım ama Diyarbakır'ı destekliyorum. Hemşehrilerimi bugün yeşil kırmızı renge bedavaya boyuyorum. Gaffar Okkan için oynayacaklar ve bu maçı alacaklar. Onlar Diyarbakır'ı birinci lige çıkarsın ben de tüm maçlarda taraftarlarımızı bedavaya boyacağım."

KİM TAKAR KRİZİ
Bir taraftar "Bu yıl hem Fenerbahçe hem de Diyarbakır şampiyon olacak. Bundan büyük mutluluk olur mu? Kim takar ekonomik krizi?" diyerek Fenerbahçe ve Diyarbakır bayraklarıyla tur atıyordu. Silvan'dan 12 kişilik bir kafileyle İstanbul'a gelen Mehmet Halisgüven, "24 saattir yoldayız. Buraya bir ikinci lig takımı olarak geldik ama Diyarbakır'a süper lig takımı olarak döneceğiz" diyordu.

REAL MADRİD MAÇI MI?!
Maç için Almanya'dan gelmeyi bile göze alanlar vardı. Nurnberg'den gelen gurbetçi taraftar Sadettin Yarar takımının şampiyon olacağından son derece emindi: "Bütün işi gücü bıraktım. Diyarbakır'ın şampiyonluğunu görmek için İstanbul'a geldim. Maçtan sonra da Almanya'ya döneceğim. Belki yorulacağım ama Diyarbakır için canım feda."

Maç parasını denkleştirmekte zorlanan bir taraftarın feryadı ise ilginçti: "Real Madrid maçı mı bu gardaşım? Beşiktaş maçı bile 2 milyondu. Bizim maçın biletleri 15 milyon lira. Cebimizde zaten doğru dürüst para yok."

RUHU ŞAD OLDU
Maçın bitiş düdüğünden sonra yaşanan sevinç ise görülmeye değerdi. Diyarbakırsporlu futbolcular ve teknik heyet, saha içinde sevinç yumağı oluştururken, taraftarlar da tribünlerde coştu. Diyarbakırsporlu futbolcular, şampiyonluk turunun ardından, protokol tribününe çıkarak, şehit emniyet müdürü Gaffar Okkan'ın eşi Zerrin Okkan'a, maçta giydikleri formaları armağan ettiler. Bu sırada oldukça duygulu anlar yaşanırken, futbolcularla Zerrin Okkan, birbirlerine sarılarak ağladılar. Futbolcular, "Gaffar Okkan bu şampiyonluk sana armağan" diye tempo tuttular. Diyarbakır Emniyet Müdürü Atilla Çınar da Gaffar Okkan'ın ruhunun bu maçı izlediğini belirterek, "Okkan, şampiyon olmamızı çok istiyordu. Eminim ki O'nun ruhu bugün çok mutlu olmuştur" diye konuştu.

NEFES NEFESE İZLEDİLER
Diyarbakırspor'un İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la yaptığı kader maçını izlemeye gelenler arasında Mesut Yılmaz ve Mahsun Kırmızıgül de vardı. Yılmaz tribünde, Kırmızıgül ise teknik ekibin yanında Diyarbakır'ın gollerini alkışladılar.

İlker AKGÜNGÖR

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır