kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

Honda'nın gizli planı


Japon Honda, sadece Türkiye'de üretip, dünyaya satacağı bir otomobil için düğmeye bastı. Görüşmeler, Honda'nın Türk ortağı Anadolu Grubu ile çok gizli yürütülüyor
Türkiye otomobil üretim üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Japon otomotiv devi Honda da, sadece Türkiye'de üretilecek bir otomobilin projelerini görüşüyor. Son derece gizli tutulan proje, Türkiye'deki fabrikanın kapasitesi artırılarak, tüm dünyaya otomobil ihraç edilmesi üzerine kurulu. Honda, Lada, Isuzu ve Kia gibi markaları bünyesinde toplayan Anadolu Otomotiv Grubu Başkanı Metin Ecevit ise proje hakkında şimdilik, 'görüşmelerin tüm hızıyla devam ettiğini' söylemekle yetindi. Metin Ecevit, daralan iç pazar nedeniyle yurtdışında farklı pazarlar aradıklarını kaydederek, şunları söyledi:

TÜRK HONDA'SI POLONYA'DA
"Yeni jenerasyon Honda Civic'in üretimi şubat ayında başladığı için ihracat gerçekleştirmek henüz kolay değil. Ancak bizim bir avantajımız var. Honda'nın İngiltere'deki fabrikasında 5 kapılı yeni Civic üretiliyor. Türkiye'de ise 4 kapılı versiyonu üretiliyor. Şimdilik Polonya'ya bin adet 4 kapılı Civic ihraç edeceğiz. Bu ihracatta sağlayacağımız başarı da Türkiye'ye yapılacak yatırımın geleceği için büyük önem taşıyor."

Honda'nın Türkiye'de büyüyerek kalmak istediğini ifade eden Ecevit, "Honda'nın amacı, burada uzun vadeli işbirliği yaparak kalmak. Bunun için de ciddi bir yatırım gerekiyor. Görüşmeler sürüyor" dedi.

Ekonomideki daralmanın en fazla ticari araç satışlarını etkilediğinin altını çizen Ecevit, Isuzu'nun Mısır'da General Motors ile bir çalışması olacağını da müjdeledi. Türkiye'den Mısır'a bin adetlik ihracat gerçekleştireceklerini belirten Ecevit, şöyle devam etti: "Irak, Cezayir ve Balkan ülkelerine bu yıl 25 milyon dolarlık kamyon, midibüs ve otobüs ihraç edeceğiz."

Kia yelpazeyi tamamladı
Özellİkle dar gelirli ailelerin tercih ettiği marka olan Lada'nın ekonomik krizden etkilendiğini ifade eden Anadolu Otomotiv Grup Başkanı Metin Ecevit, "Bu yıl pazarın 200-250 binlerde kalacağını düşünüyorum. Sektörde 60 bin adetlik otomobil stoğu bulunuyor. Haziran ve temmuzda bunları eritmek gerekiyor. Ağustos bilindiği gibi yeni model ayı. Yapılan kampanyalarla, önümüzdeki iki ayın daha olumlu geçeceğine inanıyorum" dedi. Distribütörlüğünü aldıkları Kia'nın, araç yelpazelerini tamamladığını belirten Ecevit, Kia'da uzun vadeli planlar yaptıklarını söyledi.

METE TANSU

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır