kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

'Kes cezayı kap maaşı' tutmadı!


Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan'ın, bütçeye beş kuruş yük olmadan tüm bakanlık personelinin maaşına 300'er milyon lira zam yapma planı, son anda suya düştü.
Bakan Okuyan, zamla ilgili maddeyi Sosyal Güvenlik Kurumları yasa tasarısına koydu, madde Sağlık Komisyonundan aynen geçti, ancak Plan Bütçe Komisyonu durumu farkederek, "Kamu personeli arasında eşitsizlik yaratır" gerekçesiyle maddeyi metinden çıkardı. Böylelikle Okuyan'ın "Cin gibi zammı" suya düştü.

Sosyal Güvenlik Kurumları yasa tasarısına eklenen madde ile Bakanlığın kaçak ve sigortasız işçi çalıştıran, iş güvenliği tedbirlerini almayan iş yerlerine yıl içinde kestiği toplam ceza miktarının yüzde 10'unun ayrı bir fona aktarılması öngörülüyordu. Bu fonda toplanarak paralar da yılda bir kez Bakanlık personeline dağıtılacaktı.

3 bin 547 personeli bulunan Bakanlık bu cezalardan yıl için 10 trilyon lira ceza kesileceğini hesapladı. Böylelikle 3 bin 547 Bakanlık personeline yüzde 10'luk miktar olan bir trilyon lira bölünecek ve 279 bin 798 lira ekstra ikramiye ödenecekti. Kesilecek ceza miktarı arttığı takdirde personele verilecek para miktarı da çoğalacaktı.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır