kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Leyla iş başında!
'Filistin davası' uğruna 1970'te uçak kaçıran eski militan Leyla Halid, yıllar sonra bu kez Ürdün'de ortaya çıktı. Halid, Filistin halkına destek amacıyla başkent Amman'daki Kızılhaç binasının önünde birçok kadının katıldığı bir oturma eylemi düzenledi. Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Birliği toplantısında da, birliğe bağlı 22 ülkenin İsrail'le olan diplomatik ilişkileri askıya almaları yolunda tavsiye kararı çıktı.

Başpiskoposa tokat!
Atina Başpiskoposu Hristodulos, başkentteki Metropol Kilisesi çıkışında saldırıya uğradı. Papa'nın geçtiğimiz hafta Atina'ya yaptığı geziyi protesto eden Konstantinos Pulios adlı bir Yunanlı, Hristodulos'un yüzüne tokat attı. Korumalar 28 yaşındaki genci etkisiz hale getirdi. Başpiskopos, "Tokat olayı önemsiz" dedi.

Hatemi'nin gözyaşları
İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, Perşembe günü düşen uçakta hayatını kaybeden 32 üst düzey hükümet yetkilisi için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Hatemi, tören sırasında kazada ölen yardımcısı Muhammed Sadıki'nin çocuklarına sarılarak ağladı. Çocukları teselli etmek isteyen Hatemi, gözyaşlarına engel olamadı. Kara kutusu bulunan uçağın da yıldırımfçarpması sonucu düştüğü belirlendi.

İllaki biyolojik silah
Bush yönetimi, "Bu anlaşma terörist ülkelerin silahlanma faaliyetlerini durduramaz. Gözden geçirilmeli" diyerek, biyolojik silahların yasaklanmasını öngören anlaşmayı imzalamama kararı aldı. BM görevlilerinin 6 yıl süren çalışmalar sonucu hazırladığı anlaşmanın Kasım'da imzaya açılması bekleniyordu.

Türk operacı ipi göğüsledi
Türk opera sanatçısı Burak Bilgili, dünyanın en büyük medya şirketlerinden Alman Bertelsmann'ın düzenlediği "Yeni Sesler" adlı müzik yarışmasında birinciliği kazandı. "Bas" sese sahip olan 26 yaşındaki Türk sanatçısı Burak Bilgili ipi göğüslediği yarışmada 6 bin 600 doların sahibi oldu.

Alzheimer'ın yeni ilacı 2 yıl garantili
ABD'de Alzheimer hastaları için kullanılmasına izin verilen dördüncü ilaç Reminyl, hastalarda akıl sağlığını iki yıl süreyle koruduğu saptandı. İlacın 636 hasta üzerinde denendiği, ilacın, placebo (hiçbir özelliği olmayan tablet) verilen hastalara oranla, hastalığın akıl sağlığı üzerindeki etkisini azalttığı belirlendi. Diğer Alzheimer ilaçları Cognex, Aricept ve Exelon'un, Alzheimer hastalarında hastalığın oluşumunu yavaşlattığı belirtildi.

Sebze ve meyve kansere kalkan
JOHNS Hopkins Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, bazı proteinlerin kansere neden olan maddeleri etkisiz hale getirdiğini belirledi. Doktorlar bu anahtar görevi oynayan proteinlerin, sarmısağın yanı sıra, soğan, yeşil sebzeler ve brokoli de bulunduğunu söyledi. Ayrıca, üzüm,fdut, çilek gibi küçük meyvelerin yanı sıra portakalgillerin de kanser mücadelesinde başı çektiği açıklandı. Amerikalı doktorlar taze demlenmiş bir bardak çayın da mucizeler yarattığını söyledi.

Çokeşliler tedirgin
ABD'DE çokeşliliğin yaygın olduğu Utah eyaletinde, sayıları 30 bin olduğu tahmin edilen çokeşlilerin, 5 eşli ve 29 çocuklu kişiye verilen ağır cezadan tedirgin oldukları bildirildi. Tom Green'in başına gelenlerden tedirgin olan ailelerin, çokeşliliği 'yeraltına' indirmesinin kesin olduğu yorumları yapılıyor.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır