kapat
21.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Balkan tarihi yeniden yazılacak


Balkan ülkeleri Dışişleri Bakanları Tiran'daki toplantıda anlaştı. Bölge ülkelerinin ders kitapları 3 ay içinde değişecek
Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılan Balkan Ülkeleri Dışişleri Bakanları toplantısında tarihi bir karar alındı. Bakanlar, uzun bir süredir gündemde olan ders kitaplarının değişimi konusunda el sıkıştı. Karara göre, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerin eğitim bakanlıklarında heyetler oluşacak. Bu heyetler, kendi ülkelerindeki okul kitaplarında "Diğer Balkan ülkelerini rencide edecek bölümleri" saptayacak. 3 ay içinde düzenlenecek toplantılarda bu bölümler tartışmaya açılacak. Amaç, kitaplardaki "milletimiz, diğer milletler tarafından katledildi" felsefesinden kurtulmak ve "Balkan ülkelerinin çektiği acıları tarafsız biçimde sergilemek." Türk ve Yunan Dışişleri Bakanlıkları da kısa bir süre önce benzer bir karar almıştı.

Osmanlı'ya karşı duyulan kin ortada
Arnavutluk: Osmanlı Türkleri nereye ayak basarsa, orada artık ot bitmez. Osmanlı öldürür, yakar, yıkar, hayvan çalar, kadınların ırzına geçer.

Bulgarİstan: Osmanlı İmparatorluğu hegemonyasındaki Bulgarlar baskı altında bulundukları için Bulgaristan o dönemde çağ atlayamadı.

Makedonya: Makedon halkı, kardeş olarak gördükleri Osmanlı tarafından büyük baskı ve yağmacılığa maruz bırakıldı.

HIrvatİstan: Hırvatlar, Osmanlı döneminde vahşet, kabalık ve düşmanlığa maruz kaldı.

Yunanİstan: Yunanistan'ın diğer Avrupa ülkeleri düzeyinde olmamasının nedeni Osmanlı'nın 400 yıllık hakimiyetidir. Osmanlı olmasa, Yunanistan da diğer ülkeler gibi reform devri yaşayacak, bugün Avrupa'nın saygın bir ülkesi olacaktı. Ezeli düşman Türkler'in gözü hala Yunan topraklarında.

Türkİye: M.Ö. 1200'de bazı barbar kabileler kuzeyden bugünkü Yunanistan'ın olduğu bölgeye girdi, bölgeyi yağmaladı. Romalılar, bu adsız kabilelere Yunanlılar adını verdi.

Stelyo BERBERAKİS

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır