kapat
19.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Kalbimize gömdük


Malatya yakınlarında meydana gelen askeri uçak kazasında şehit olan 34 askerimiz yakınlarının ve tüm Türk ulusunun gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde düşen Casa tipi uçakta şehit olan 34 askerimiz memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi. 3'ü önceki gün 31'i ise dün toprağa verilen şehitlerimizle birlikte sadece yakınları değil tüm Türk ulusu gözyaşı döktü. 9 şehidin Ankara'daki cenaze törenine devletin zirvesi tam kadro yer aldı. Diğer cenaze törenlerine de şehitlerin yakınları, mülki ve askeri erkan ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

DEVLETİN ZİRVESİ CENAZEDE
Ankara Kocatepe Camii'nde yapılan törene, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Ömer İzgi, Başbakan Bülent Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan, bakanlar, FP Genel Başkanı Recai Kutan, DYP Genel Başkanvekili Hasan Ekinci, kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı, çeşitli parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, çok sayıda subay ve astsubay, bazı yabancı askeri ataşeler ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Cenaze namazı için beklenirken, başta Sezer olmak üzere Başbakan ve bakanlar şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundular. Cenaze namazları Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından ayrı ayrı kıldırıldı. Cenaze namazı sırasında Cumhurbaşkanı Sezer ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kıvrıkoğlu cami avlusunda beklediler. Daha sonra cenazeler, uzun bir kortej eşliğinde Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi. Kocatepe Camii'ndeki törene çok sayıdaki çelenk gönderilirken, Casa firması ve Türk Ortodoks Patrikhanesi'nin çelenklerinin olduğu da görüldü.

KİM NEREDE DEFNEDİLDİ?
Binbaşı Lütfü Ceylan, Pilot Yüzbaşı Murat Erdeveci, Pilot Yüzbaşı Yılmaz Tekgül, Pilot Üsteğmen Levent Şahin, Kıdemli Başçavuş Ümit Başaran, Kıdemli Üstçavuş Zeki Çınar, Kıdemli Üstçavuş Sudi Doruk, Üstçavuş Zahit Çelik ve Hava Er Nedim Akyol Ankara'da, Kıdemli Üstçavuş Turan Kalın Polatlı'da, Yüzbaşı Hakan Bizrenli, Çavuş İsa Türkmen, Çavuş Haluk Demir ve Er Aydın Uçar İzmir'de, Pilot Üsteğmen Mahir Turan ile Er Mutlu Kaymakçı İstanbul'da, Üsteğmen Yılmaz Gülhan Çankırı'da, Başçavuş Mikail Altıntaş Osmaniye'de, Başçavuş Hasan Ersoy Yatağan'da, Kıdemli Çavuş Tuncay Urhan, Başçavuş Halil Helvacıoğlu ve Astsubay Çavuş Ferhat Öztürk Balıkesir'de, Kıdemli Üstçavuş Mehmet Özden Tokat'ta, Üstçavuş Yılmaz Aydın Nevşehir'de, Başçavuş Nadir Türkmen ve Uzman Çavuş Ersin Bartan Niğde'de, Kıdemli Üstçavuş Ebubekir Çakıcı Elazığ'da, Üstçavuş Mahmut Öner Kayseri'de, Üstçavuş Saadettin Boy Afyon'da, Er Atakan Caran Denizli'de, Er Halit Güney Merzifon'da, Er Mehmet Ali Karabudak Zonguldak'ta, Er Erdal Şimşek Kırşehir, Er Şefik Ayaydın Beyşehir'de toprağa verildi.

MİNİK İLAYDA'DAN BABASINA ÖPÜCÜK
Elazığ'da toprağa verilen Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ebubekir Çakıcı'nın 4 yaşındaki kızı İlayda, babasının tabutunu öperek son yolculuğuna uğurladı. Minik kız sürekli "Babamı istiyorum" diye ağlarken annesi Nurhayat Çakıcı, İlayda'nın gözyaşlarını "Kızım sen ağlama. Sen şehit çocuğusun. Şehit çocukları ağlamaz" diyerek dindirmeye çalıştı...)

ŞEHİT OĞULA SON SELAM
Üsteğmen Mahir Turan, İstanbul Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenaze töreninde, şehit pilotun annesi Hakime ve babası Fahri Turan, oğullarının tabutuna sarılarak uzun süre ağladı. Baba Fahri Turan oğlunu son yolculuğuna selamlayarak uğurladı.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ Hale KÖŞÜŞ Ali EKEYILMAZ Okan YILDIRIM Mürsel ACAY Ali Rıza TIĞ (Erkan KÖSE) (Ali ÖZLÜER)

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır