kapat
19.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

CASA heyetinden Ankara çıkarması


Ankara'ya gelen CASA uzmanları ve genel müdür Fernandez uçaklarda inceleme yapacak
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) Genel Müdürü Kaya Ergenç, uçak kazasıyla ilgili şu anda herhangi bir sonuca ulaşmanın spekülatif olacağını bildirdi. Uçağın 50-60 metre açığında çok ağır hasara maruz kaldığını ifade eden Ergenç, ana gövdenin hemen hemen hasarsız görünmesine rağmen pilot mahalli ve uçuş mühendislerinin bulunduğu bölümün çok ağır hasara uğradığını ve tamamen harap olduğunu kaydetti. Uçak kazalarında hemen bir sonuca ulaşmanın yanlış ve spekülatif olacağını belirten Ergenç, "Bu yönüyle kazayı tetkik etmeden, nedenini açıklamak tamamen yanlıştır. İspanya'dan CASA firmasından bütün dünyada bu tür kazalara müdahale eden, tetkik eden bir kaza kırım eksper ekibi yola çıktı" dedi. Ergenç, şöyle konuştu: "Tabii ki, burada CASA'nın teknik ekibi var bizimle beraber. Yarın (bugün), Hava Kuvvetleri'nden de arzettik; bunların uzman kaza kırım ekipleri de bizimle beraber. Yani, CASA'nın, TAI'nin ve Hava Kuvvetlerimizin ekipleri. Sorumluluk bizdedir, Hava Kuvvetleri'nin herhangi bir sorumluluğu yoktur bu aşamada. Kazayı tetkik edecekler, olay gözler önünde cereyan etmiştir. Kara kutu bulunmuştur, bütün bunların tetkikinden ve buradaki gayet tabii uzman gözüyle bakan tanıkların ifadeleri istikametinde nedeni bulunacaktır." Ergenç, Kara kutu incelemesinin sonucu düşüş konusunda sağlıklı yorumlar yapılabileceğinin de altını çizdi. Kazayı tetkik etmek üzere İspanyol CASA firmasından uzman ekipler ile şirketin Genel Müdürü Alberto Fernandez bu sabaha karşı Ankara'ya geldi. Özel bir uçakla gelen genel müdür ve uzmanlar kaza mahallinde ve uçaklarda incelemelerde bulunacak.

İspanya'dan yorum: Talihsiz bir tesadüf
İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Malatya'dan sonra Ankara'da iki gün ara ile meydana gelen CASA tipi uçak kazasını "talihsiz tesadüf" olarak niteledi. İspanyol Büyükelçiliği yetkilileri, İspanyol pilotlarının deneme ve eğitim için düzenli olarak Türkiye'ye geldiğini ifade ettiler. Büyükelçilik yetkilileri, kazada ölen İspanyolların 2 hafta önce CASA uçaklarının rutin kontrolü için Türkiye'ye geldiğini belirterek, bu kişilerin Türkiye'de bulunma nedeni ile Malatya'da Çarşamba günü meydana gelen kaza arasında bir ilişki bulunmadığını vurguladılar. İspanya'daki CASA firmasından da yeni bir teknik ekibin Türkiye'ye gelebileceğini belirten İspanyol yetkililer, çarşamba günü Malatya'da dün de Ankara'da meydana gelen uçak kazasını "talihsiz bir tesadüf" olarak nitelediler.

"MALATYA İLE İLGİSİ YOK"
İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden verilen bilgiye göre, kazada ölen İspanyolların 2 hafta önce CASA uçaklarının rutin kontrolü için Türkiye'ye geldi. Elçilik açıklamasında bu kişilerin Türkiye'de bulunma nedeni ile Malatya'da Çarşamba günü meydana gelen kaza arasında bir ilişki bulunmadığı vurgulandı ve İspanyol uzmanların gelişinin iki ay önce planlandığı belirtildi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır