kapat
19.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bu Hamio Ağa ülkeyi batıracak!


Daha 10 ay önce aile planlaması eğitimi alan Hamo Ağa 56. kez baba oldu. 'Ne yaptın ağam' diyenlere de cevabı yapıştırdı: Karılar istiyor!

4 EŞ, 56 ÇOCUK, 46 TORUN SAHİBİ
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 10 ay önce 55 çocuk sahibi iken aile planlaması konusunda özel olarak bilgilendirilen Hamo Ağa Mehmet Arslan, 56'ncı kez baba oldu. Işıklı Köyü'nde oturan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en kalabalık ailesinin reisi olan "Hamo Ağa" lakaplı Mehmet Arslan'ın 4 eşinden 56 çocuğu ve 46 torunu bulunuyor. 54 yaşındaki Ağa, tüm uyarılara rağmen ailesini daha da genişleteceğe benziyor.

AĞAM HANİ SÖZ VERMİŞTİN?
Çocuk sayısının fazlalığı nedeniyle 10 ay önce Diyarbakır Sağlık Müdürü Emirhan Yardan başkanlığındaki bir ekip, Işıklı Köyü'ne gitmiş ve Mehmet Arslan ile eşlerini aile planlaması konusunda bilgilendirmişti. Ama söylenenler Hamo Ağa'nın bir kulağından girdi öbür kulağından çıktı. Eşlerinden birini yine hamile bıraktı ve önceki gün 56'ncı çocuğunu da kucağına aldı. Hamo Ağa "Ağam hani söz vermiştin. Artık çocuk yapmayacaktın?" diye soranlara da cevabı hazırlamıştı, topu eşlerine attı:

'O LASTİKTEN VERDİLER AMA...'
"Evet haklısınız. 10 ay önce sağlık ekipleri köye geldi. Bize o lastikten verdiler ve nasıl kullanılacağını anlattılar. O zaman Sağlık Müdürü'ne bir daha çocuk yapmayacağıma söz vermiştim. Sözümü tutmak istedim. Ama ben yeter diyorum, karılar kabul etmiyor. (Ne kadar olursa olsun biz razıyız) dediler. Yapacak bir şeyim yok." Hamo Ağa ekonomik krizden de dert yanıyor: "Aylık giderimiz 1 milyar 500 milyon liraya yükseldi. Ne yapacağız bilmiyorum."

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır