kapat
19.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bayan Derviş Türkiye'de


Kemal Derviş Amerikalı eşi Catherine Stachniak ile dün İstanbul'a geldi, gazetecilerle köşe kapmaca başladı
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in OECD toplantıları kapsamında iki gün süren Fransa gezisi sona erdi. Ancak bu gezi Derviş açısından olduğu kadar Türk medya mensupları açısından da yorucu geçti. Çünkü Derviş'in aylardır merak konusu olan Amerikalı eşi Catherine Stachniak 6 aydır görüşemediği eşiyle Paris'te buluştu.

Derviş ve eşi Catherine, Çarşamba günü Hazine Müsteşarı Faik Öztırak başkanlığındaki heyet ile birlikte 3 yıldızlı Pass Eiffel adında mütevazı bir otele yerleşti. Gazetecilerin "Eşiniz de burada, doğru mu?" sorusuna Derviş, "Niçin bana bu soruyu soruyorsunuz. Daha lüzumlu işlerle uğraşın" diye cevap verdi. IMF'nin Türkiye'nin iyi niyet mektubunu imzalamasının ardından Paris'te 'yorgunluk atan' Derviş, toplantılardan çok eşine vakit ayırdı.

Derviş perşembe sabahı OECD toplantısına katılmayarak, kahvaltısını dışarıda eşi Catherine ile birlikte yaptı. Derviş çifti, akşam yemeklerini de dışarıda yedi. Dün ise bütün günü otelde dinlenerek geçirdiler.

SARIŞIN, GÜZEL VE ŞIK
Türk heyeti dün sabah Ankara'ya dönerken, Bakan Derviş ve eşi akşam aynı uçakla İstanbul'a geldi. Bayan Derviş havaalanına başka bir kapıdan sokuldu. Basın mensuplarının fotoğraf almasına izin verilmedi. Bayan Derviş omzuna kadar inen sarı saçları, lacivert tayyörü ile oldukça şıktı.

Derviş çifti, İstanbul'da Sarıyer'de bulunan Hazine'ye ait lojmana yerleşti.

Nurdan BERNARD

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır