kapat
19.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

Bu nasıl sevda?


Kamu kuruluşları, tasarruf amacıyla yayınlanan genelgeye göre önceki akşama kadar elden çıkarılacak taşıtları devredecekti
Ancak kamunun otomobil sevdası ağır bastı ve 26 bin araç beklenirken sadece 57 araç için bildirimde bulunuldu

Kamu taşıt kullanımındaki israfı önlemek amacıyla yayınlanan Taşıt Genelgesi'ne rağmen, kamu kuruluşları ellerindeki taşıtları devretmeye yanaşmıyor. Başbakanlık Genelgesi'nde verilen 15 günlük süre dün akşam sona ermesine karşılık, kamu kurum ve kuruluşları, elden çıkarılması gereken taşıtlar için bir işlem yapmak istemedi. Bu çerçevede 26 bin taşıtın elden çıkarılacağı hesaplanmıştı. Ancak, en geç 15 gün olarak belirtilen sürede 26 bin taşıt yerine, Maliye'ye 57 taşıtlık bildirimde bulunuldu.

Belirlenen sürede sadece Turizm Bakanlığı, Marmara Üniversitesi ve Kastamonu Valiliği tasfiye edilecek 57 taşıtın listesini sundu, ancak bu kuruluşlar da taşıtları henüz teslim etmedi.

BİR HAFTA EK SÜRE
Bu gelişme üzerine, TASİŞ Genel Müdürlüğü'nün yayımlayacağı tebliğle, kamu kuruluşlarına araçlarını teslim etmeleri için bir hafta ek süre verilecek. Tebliğin yayımından itibaren 1 hafta içinde teslim etmeleri istenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Maliye Bakanı Sümer Oral, genelgeyle getirilen kısıtlamalara uyulduğunu belirterek, "Bize gelen haberler hep bu yönde. Ancak elbette bu ilk uygulamadır. Başbakanlık Genelgesi'nin tüm yönleriyle uygulanmasının hassasiyetle takipçisi olacağız" dedi.

Sümerbank otoları kapışıldı
SÜmerbank'ın çatısı altında birleştirilen banka ve iştiraklerin ihtiyaç fazlası olduğu için satışa sunulan arabaları kapış kapış gitti. Yaklaşık 200 arabayla ilgili teklifleri değerlendiren Sümerbank Yönetimi, geriye kalan araç listesini tekrar satışa sunacak. Yeni listede bir süre önce Sümerbank'a devredilen Ulusal Bank'ın daha çok Mazda marka araçlardan oluşan araba parkı da yer alacak.

Ekonomik durgunluğa rağmen arabalara yönelik ilginin fazla olmasının nedeni olarak piyasa değerlerine göre yaklaşık 1 milyar 500 bin liraya kadar daha ucuz fiyatta olmalarına bağlanıyor. Menkul satışlarının ise aynı yoğunlukta ilgi görmediği ve satış sürecinin halen devam ettiği gözleniyor.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır