kapat
19.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

Koç, komşuyu fethetti


Bulgaristan'a yapılan en büyük Türk yatırımı olan Ramstore, Sofya'da açıldı. Rahmi Koç, "Başarılı olursak, diğer Güneydoğu Avrupa ülkelerinde de Ramstore'lar açabiliriz" dedi
Türkiye'nin Bulgaristan'a yaptığı en büyük Türk yatırımı olan Ramstore dün Sofya'da açıldı. Koç Topluluğu kuruluşlarından Migros, yurtdışında Ramstore'larla yaptığı atılımını böylece Doğu'da Rusya, Kazakistan ve Azerbaycan'dan sonra Batı'da ilk kez Bulgaristan ile başlattı. 33 milyon marka malolan Sofya Ramstore'un açılışında konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, "Burada başarılı olursak, Güneydoğu Avrupa'nın diğer ülkelerinde de Ramstore'lar açabiliriz. Gayemiz projelerle bu bölgeye yatırım yaparak, halkın refah seviyesini artırmak ve huzursuzluğu önlemektir" dedi.

25 BİN KALEM MAL
Daha önce Azerbaycan, Kazakistan ve Rusya'da küçüklü büyüklü alışveriş merkezleri açtıklarını hatırlatan Koç, yeni projenin oluşumunda Bulgar yetkililerinden büyük destek gördüklerini bildirdi. 15 bin metrekare kapalı alanda 25 bin kalem Bulgar ve Türk mallarının yanında dünyanın dört bir yanından gelen ürünlerin de müşterilerin hizmetine sunulduğunu kaydeden Koç, "Bu şekilde Ramstore, Bulgar mallarının gelişmesine ve genişlemesine yardımcı oluyor. Yatırımla 300 kişiye istihdam sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

RAMSTORE GENİŞLİYOR
Rahmi Koç, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye Bulgaristan'ın dış ticaret hacmi içerisinde 706 milyon dolar ile 4. sıradadır. Bulgar ekonomisi devamlı gelişiyor. Enflasyon oranını 2 yılda 4 haneli rakamdan tek haneli rakama düşürdüler. Darısı bizim başımıza."

Migros Genel Müdürü ve Ramstore Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Irsıdar, Sofya'dan sonra Varna, Filibe ve Burgaz'ın da ilgi alanlarını oluşturduğunu bildirdi. Irsıdar, Ramstore Sofya ile Bulgaristan'ı test ettiklerini belirterek, "Bu yıl içinde Sofya'da ikinci mağazayı açabiliriz. Üsküp ve Belgrad da ilgi alanlarımız içinde. Yatırım yaptığımız ülkelerde lider olmayı hedefliyoruz'' dedi. Irsıdar, Yunanistan'da ise bir yatırım düşünmediklerini de söyledi.

10 BİN SOFYALI AKIN ETTİ
* Açılmasıyla 10 binden fazla Sofyalı'nın akınına uğrayan Ramstore'da ilk gün 10 ton muz, 8 ton tavuk, 2 TIR meşrubat, 12 bin ekmek, 5 ton domates, 3 ton kaşkaval, 6 bin litre şarap, 10 ton ayçiçekyağı, 5 bin gömlek, 3 bin iç çamaşır ve 25 ton deterjan satıldı.

* Satılan malların yüzde 30'unu Türk malları oluşturuyor.

* Ramstore'un içinde fast food restoran, banka, müzikevi ve pastane birimleri de var.

* Her Ramstore açılışında olduğu gibi kilosu 1 dolar olan muz ilk gün için 45 cente satılınca, muzlar kapışıldı.

* Açılışın ardından Rahmi Koç ile birlikte camiye giden Koç Holding Tüketim Grubu Başkanı Cengiz Solakoğlu'nun ayakkabıları çalındı.

Ramstore'un yeni hedefi: Suriye
Suriye'yi ilginç ve ilgiye değer bir ülke olarak değerlendirdiklerini anlatan Migros Genel Müdürü Oktay Irsıdar, yatırım için Suriye Hükümeti'nden beklentileri bulunduğunu, bu beklentiler gerçekleştiği taktirde yatırım yapabileceklerini bildirdi. Ramstore ile farklı pazarlara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Irsıdar, "Gereken kolaylıklar gösterilirse Şam'a yatırım yapmak istiyoruz. Gümrük kolaylığı, birkaç yıl vergi muafiyeti ve para transferi gibi kolaylıklar istiyoruz" dedi.

Yavuz SEMERCİ/SOFYA

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır