kapat
19.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

Dikkat! Fiat bizi gözetliyor


Tofaş CEO'su Nahum, "Fiat, dünya ekonomilerini izleyerek avantaj kolluyor. Avantaj sırası şimdi Türkiye'de" dedi
Tofaş CEO'su Jan Nahum, İtalyan ortakları Fiat'ın globalizasyon yolunda önemli adımlar attığını ve bundan Türkiye'nin kârlı çıktığını söyledi. Finansinvest'in 20 ülkeden 100'ü aşkın kurumsal yatırımcı ve fon yöneticilerinin katılımıyla İstanbul'da düzenlediği, "Kriz Sonrası Türkiye" konferansında konuşan Jan Nahum, Türkiye'nin devalüasyonla yakaladığı avantajı değerlendirdiğini belirtti.

DEVALÜASYON YARADI
Küreselleşme ve globalizm konusunda ise Fiat'ın çok iddialı olduğunu vurgulayan Nahum, şunları söyledi: "Fiat globalizasyon konusunda çok iddialı adımlar atan bir şirkettir ve globalizm her zaman olumlu sonuçlar vermez. Buna rağmen Fiat başından beri çok global bir şirket olmaya karar verdi. Bu da Türkiye'ye yansıyor."

Nahum, bugün bilgisayarlardan Brezilya'daki yan sanayinin fiyatlarını görebildiklerini belirterek, "Hindistan'daki Fiat, bizim Türkiye'deki yan sanayi fiyatlarını takip eder durumda. Dünya üstünde bir ülkede para değerlerine göre avantaj çıktığı durumda, anında tüm Fiat dünyası, bunları bilgisayarlar üzerinde görüp, ona göre hareket edebiliyor. Brezilya yaşanan, devalüasyondan negatif etkilendik. Herkes bizden Brezilya'ya kaydı. Şimdi pozitif etkileniyoruz. Brezilya, Hindistan, Fas, Güney Afrika, Polonya'dan alacaklarına bizim fiyatlarımız ucuz olduğu için hemen Türkiye'ye yönleniyor" dedi. Nahum, ilk olarak Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenen yeni modelleri Stilo'yu bu koşullarda Türkiye pazarına sunmayı düşünmediklerini söyledi.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır