kapat
17.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Lazetiç'e 10 milyon dolarlık teklif geldi
Menajerlik yapan eski milli futbolcu Saffet Sancaklı, F.Bahçe'nin yıldız oyuncuları Lazetiç ve Rapajç'e İtalyan ve İspanyol kulüplerinden ciddi teklifler geldiğini söyledi. Sancaklı, "Teklifleri Aziz Yıldırım'a ilettik. Sezon sonunda görüşmeyi tercih etti. Lazetiç'e 10 milyon dolarlık ön teklif geldiğini söyleyebilirim" diye konuştu.

Fener'de iç transfer 28 Mayıs'ta başlıyor
Fenerbahçe yönetiminin, sözleşmesi biten futbolcularla sezonun son maçı olan Samsunspor karşılaşmasından sonra yapılacağı ögrenildi. Futbolcuların Samandıra Tesisleri'ne tek tek çağrılarak birebir görüşmeler yapılacağı belirtildi. Öncelikle Rüştü, Ogün, Abdullah, Johnson ve Yusuf beşlisi ile anlaşma sağlanması bekleniyor.

AIG sözünde durmuyor
Galatasaray Sportif AŞ'ye ortak olduktan sonra yeni gelir kaynakları yaratacağına söz veren AIG, bu sözünü tutmadığı gibi kulübe eldeki anlaşmaları da kaybettirdi. Sarı-kırmızılılar, 2003'e kadar Adidas ile olan forma ve Kamera Reklam ile olan saha içi anlaşmalarını "Daha iyisini getireceğiz" diyen AIG'ye güvenip bozdu. Cine 5 ile olan lig dışındaki maçların yayın hakkı sözleşmesinde de aynı olay yaşandı.

5 sene kalırım
Capone G.Saray'dan ayrılmayı istemiyor. Brezilyalı yıldız, "Kimseyle sorunum yok. Önüme 5 yıllık kontrat getirsinler imzalarım. Sezon ortasında Avrupa'dan gelen tekliflerle ilgilenmedim bile. Çünkü G.Saray'a alıştım. Burası yuvam gibi" derken Jardel için, "Tek hatası kulüp dışında bazı insanlara inanıp etki altında kalması oldu" ifadesini kullandı.

Ödeme zirvesi
Bu sezon yaşanan maddi sıkıntı sebebiyle futbolculara ödemelerini zamanında yapamayan G.Saray yönetimi, yeni bir ödeme planı hazırladı. Dün Florya'daki yönetim kurulu toplantısında, futbolcuların ödemelerinin haziran sonuna kadar tamamlanması kararlaştırıldı. Ayrıca Koçbank ve Vakıfbank'tan alınan krediler ile Samsunspor ve Denizlispor'un alacakları için de yeni bir ödeme taslağı belirlendi.

Nijeryalı Austine Trabzonspor'da
Transfer için kolları erkenden sıvayan Trabzonspor, dört Brezilyalı'dan sonra dün de Nijeryalı James Austine ile anlaştı. Futbol Şube Sorumlusu Serdar Bali'nin hazır bulunduğu törende 17 yaşındaki Austine ile sözleşme imzalandı. Bali, sözleşmenin süresini açıklamadı. Bu arada Başkan Özkan Sümer, Mustafa Bekar ve Ali Karahasan, bugün Belçika'ya giderek, kaleci Daniel ile savunma oyuncusu Lembi'nin maçlarını son kez izleyip karar verecek.

OSMAN DİYADİN

Souness: "Tugay Blackburn'de"
Blackburn Rovers Teknik Direktörü Graeme Souness, Glasgow Rangers Başkanı David Murray ile büyük ölçüde anlaştıklarını ve Tugay'ın gelecek sezon İngiltere'de forma giyeceğini açıkladı. Bu sezon Premier Lig'e yükselen Blackburn'ün çalışma izni almak için, gelecek sezon maçların %75'inde bu futbolcuyu oynatma garantisi vereceği kaydedildi. Souness, Tugay'ın Balckburn'ü çok istediğini, kendisi için önemli olanın da bu olduğunu ifade etti. 30 yaşındaki Tugay, 54 kez milli olurken, bu sezon Rangers'ta 23 maçta oynayabildi.

Kulüplerden "çekiliriz" tehdidi
Kulüpler Birliği'nin toplantısı dün Futbol Federasyonu'nun Beylerbeyi'ndeki tesislerinde yapıldı. Kulüpler, sahada 5 yabancı uygulamasının sürmesini, ama sınırsız yabancı futbolcuyla sözleşme yapılmasına izin verilmesini isterken, "Spor Konseyi yasa tasarısındaki % 15'lik kesinti yürürlüğe girerse lig maçlarına çıkmayacağız" görüşünde de uzlaşıldı.

Efes-Beşiktaş 1-0 başlıyor
Basketbol play-off çeyrek finalinde Efes Pilsen-Beşiktaş serisi bugün başlıyor. Suproleague final-four'unda üçüncü olan Efes, Beşiktaş ile ligde oynadığı iki maçı da kazandığı için 1-0'lık avantaja sahip. Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda 18.00'de başlayacak mücadeleyi TRT canlı yayınlıyor.

Daum dönemi Scala'yı arattı!
Daum, Scala'dan başarısız bir grafik çiziyor. Beşiktaş ligde Nevio Scala dönemindeki %60.86'lık galibiyet ortalamasını Daum'la 44'e indirdi. Scala ile 23 maçta 14 galibiyet 5 yenilgi alan Kartal Daum'la 9 maçın 4'ünü kazandı, 3'ünü kaybetti.

Hidayet'i seçti yılın yönetici oldu!
Sacramento Kings Genel Menajeri Geoff Petrie NBA'de yılın en iyi yönetici seçildi. Petrie'e bu unvan son 3 yılda başarılı oyuncuları takıma kazandırdığı için verildi. Bu isimlerden biri de gururumuz olan Hidayet Türkoğlu. Bu arada play-off çeyrek finallerinin, Doğu Bölümü'nde Charlotte Hornets, Milwaukee Bucks'ı deplasmanda 94-86 yenerek seride 3-2 öne geçti. Ev sahibi ekip ilk yarıyı 53-52 önde kapamasına karşın, 2. yarıda Hornets'in yıldızı Jamal Mashburn'ü durduramadı.

Cavcav işini bilir!
Ucuza bulduğu yabancı futbolcuları milyon dolarlara satmasıyla tanınan G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, şimdi de 17 yaşındaki Nijeryalı Muhammed Lawal'ı buldu. 18 yaşındaki orta saha oyuncusu ile 2 yıllık sözleşme yapılırken. Lawal'a altyapıda ayda 3 bin $ maaş verileceği, A takıma çıkması halinde ise bu miktarın artırılacağı açıklandı

Komşu da Antepli
G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'ne kalıp kalamayacağı Yunanistan'da da büyük bir merakla bekleniyor. Etnos Gazetesi, "Türkiye'den yardım" başlığı ile verdiği haberde, G.Saray'ın G.Antep'e yenilerek Şampiyonlar Ligi dışında kalması halinde Panathinaikos'un sarı-kırmızılı takımın yerini alabileceğini savundu

Kalpar: Sezon sonu %90 bırakıyorum
Yimpaş Yozgatspor'un Birinci Futbol Ligi'ne çıkmasında önemli payı bulunan ve ligdeki ilk sezonunda oluşturduğu kadro ile takımını başarıya ulaştıran teknik direktör Hüseyin Kalpar, yol ayrımına geldi. İstanbulspor maçı öncesinde başkan Mehmet Kaplan ile kısa süreli görüşen Kalpar, düzenlediği basın toplantısında, kimseye kırgın olmadığını söyledi.Yozgatspor'da son iki sezondur görev yaptığını, gerek yönetimin ve gerekse halkın gösterdiği yakın destek sonucunda önemli başarılara imza attıklarını kaydeden Kalpar, sezon sonunda yüzde 90 Yozgat'ta olmayacağını bildirdi.

Diyarbakır'da istifa bombası
Yükselme Grubu'ndaki Diyarbakır-Altay maçındaki olayların yankısı sürerken, Diyarbakırspor Kulübü Basın Sözcüsü Nevzat Bingöl, "Yaşananları içime sindiremediğim için istifa ediyorum" dedi. Birtakım çevrelerin basını hedef alıp bazı gazetecileri statta dövdüğünü ifade eden Bingöl, "Bu çirkinlikleri protesto etmek için istifamı verdim" yorumunu yaptı.

Örnek dayanışma
Yalovasporlu futbolcular, aralarında para toplayarak, 9 yaşındaki Özge isimli bir depremzedeye yardımda bulundular. Kaptan Hakan, Ersel ve Erkan öncülüğünde toplanan para Özge'nin tedavi masraflarının karşılanması için ailesine teslim edildi. Hakan, "Minik Özge'nin biran önce sağlığına kavuşmasını istiyoruz. Gerekirse yine yardımda bulunabiliriz" dedi.

Hakan: İnter'de mutlu değilim
Hakan Şükür, Inter'de mutlu olmadığını ve gelecek sezon Okan ve Emre'nin hatırına kalacağını açıkladı. Onefooball.com'a konuşan İnterli yıldız şunları söyledi: "Çok iyi teklifler alıyorum. Fakat Okan ve Emre için takımda kalacağım. Tardelli'nin yerinde kim olsa ilk 11'de oynarım" dedi.

Bakan Ünlü umutlu
Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, IOC aday kentleri değerlendirme grubunun, İstanbul için verdiği olumsuz raporu değerlendirirken, "Eksik ve kusurlarımızı biliyorduk. İstanbul'da trafik sorunu olduğunu bilmeyen yok. Hatta bana, 'İstanbul'da bir yerden bir yere gitmek için seyahat ediyorsunuz' serzenişinde de bulunmuşlardı. Şansımız azaldı ama bitmedi. Temmuz ayında yapılacak oylamaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır