kapat
17.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Vize skandalı


Judo Milli Takımı'nda antrenör, oyuncu ve idareci olarak sahte belge düzenleyen ve Fransa'dan Schengen vizesi alan 7 kişinin 3'ü pasaportlarını alıp, kayıplara karıştı

Ünlü'nün imzası vardı
Avrupa'ya kaçak işçi olarak gitmek isteyen 7 kişi, Devlet Bakanı Fikret Ünlü ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu'nun imzalarını taklit ederek, kendilerini Avrupa Şampiyonası'na gidecek Judo Milli Takımı'nda sporcu, antrenör ve idareci olarak gösterip, Fransa Büyükelçiliği'nden Schengen vizesi aldılar.

Bu vize ile Avrupa'nın her ülkesine girebilecek olan bu 7 kişinin foyası ise Judo Federasyonu Genel Sekreteri Şerafettin Deniz'in, Fransa Büyükelçiliği ile yaptığı telefon konuşmasında ortaya çıktı. Akıllara durgunluk veren sahtekârlık şöyle gelişti:

Deniz telefonu etmese!
Avrupa Şampiyonası'na katılacak 11 kişilik kafile için vize talebinde bulunan Şerafettin Deniz, bir süre sonra Fransa Büyükelçiliği'ni telefonla arayarak vizelerin hazır olup olmadığını sordu. Elçilik yetkililerinin, "Her şey tamam. Ayrıca daha sonra gönderdiğiniz ek listedeki 7 kişi için de vizeleri hazırladık. Bir kısmı da gelip pasaportlarını aldılar" cevabı Şerafettin Deniz'i şaşkına çevirdi. Bunun üzerine büyükelçiliğe giden Deniz listeleri karşılaştırınca sahtekârlık ortaya çıktı.

Konu hemen Kemal Mutlu'ya ulaştırıldı ve Mutlu da Fransa Büyükelçiliği'ni arayarak, pasaportlara el konulmasını istedi.

Polis peşlerine düştü
Yılmaz Erdem, Tuncel İlim, Volkan Şakruca ve Hasan Tonaydın'ın pasaportlarına el konulurken, sahte evraklarla vize verilen pasaportlarını alan Mustafa Öztop, Mustafa Koca ve Ahmet Sarıçam'ın isimleri de yurtdışına çıkış noklarına bildirildi.

ALİ ERDOĞAN

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır