kapat
17.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Erbakan'a taş attı


"Mesih"liğini ilan eden Hasan Mezarcı, eski lideri Erbakan ve Fethullah Gülen'e çattı: "Ben Erbakan gibi cihat kebabı, Gülen cemaati gibi takva leblebisi satmam"
Almanya'da "Mesih" olduğunu ilan eden RP eski milletvekili Hasan Mezarcı, cezaevinden çıkar çıkmaz eski lideri Necmettin Erbakan, Fethullah Gülen'e çattı. Mezarcı, "Ben Erbakan gibi cihat kebabı, Gülen cemaati gibi takva leblebisi satmam, sattırmayacağım" dedi.

Türkiye'ye dönüşünde Kapıkule sınır kapısında tutuklanarak İpsala Cezaevi'ne konulan Mezarcı, önceki akşam saatlerinde tahliye edilince İstanbul'a geldi. Beykoz Çayırbaşı'nda müridi Sadettin Durak'a ait çiftlikteki tek göz odaya yerleşen Mezarcı, sabah erken saatlerden itibaren "müritlerini" kabul etmeye başladı. Mezarcı'yı aralarında türbanlı kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi ziyaret etti.

BEN DELİ DEĞİLİM
Kaldığı tek göz odayı mağaraya benzeten Hasan Mezarcı, "İnzivaya çekildim. Buradan düşmanlarla savaşacağım" dedi. Akli dengesinin yerinde olmadığı eşetirilerine ise Mezarcı, "Mahkemede yargılanmam bu iddiayı çürütüyor" diye cevap verdi.

TENCERE, LEBLEBİ, KEBAP, SUCUK...
Mezarcı, sözlerine şöyle devam etti: "Dünya ile ilgili birtakım lükse girersem o benim peygamber olmadığımı gösterir. Dolayısıyla ben ihlas tencereleri, takva leblebileri, cihat kebapları ve selam sucukları satmam. Böyle bir cemaat oluşturmam. Yani ben Fethullah Gülen cemaati gibi takva leblebileri satmam ve sattırmayacağım; Erbakan gibi cihat kebapları sattırmayacağım."

GENELKURMAY'A ÖVGÜ
Ekonomik krize de değinen Mezarcı, "Genelkurmay bu işi harika götürüyor. Yolsuzlukların üzerine büyük bir kararlılıkla gidiyor. Umarım Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu değiştiğinde bu kararlılık değişmez. Toplumun her kesiminde büyük bir temizlik başladı. Buna islami kesimler de dahil. Bu ordunun sayesinde" dedi.

Mezarcı'nın 3 yıldır görmediği Aydın'daki ailesi de tahliye sevinci yaşadı. Eşine destek veren Şule Mezarcı, "Mesih olduğuna inanıyorum. Yakında bizi ziyarete gelecek" dedi.

İsmail ERBEN Ğ Yalçın BEL

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır