kapat
17.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

ANAP'lı Kemaloğlu'na inceleme


Şalk hakkında "Bu savcıyı bir gün vururlar" dediği iddia edilen Kemaloğlu hakkında savcılık inceleme başlattı
Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk, önceki gün yapılan ANAP Grubu'nun basına kapalı bölümünde, "Beyaz Enerji" davasını açan Ankara DGM Savcısı Talat Şalk hakkında, "Bu savcıyı bir gün alnından vururlar" şeklinde sözler sarf ettiğine ilişkin basında çıkan haberler üzerine, Muş Milletvekili Erkan Kemaloğlu hakkında resen inceleme başlattı. Konuya ilişkin haberlerin doğru olup olmadığını araştıracağı öğrenilen Selçuk'un, "tehdit" suçundan soruşturma açılıp açılmayacağını kararı vereceği.

ANDİCAN: HADDİNİ AŞTI
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Ahat Andican, Kemaloğlu'nun sözleri için "Bu, arkadaşımızın orada bir refleks olarak haddini aşan, maksadını aşan bir değerlendirmesiydi. Dolayısıyla buna partinin katıldığını söylemiyoruz. Parti, böyle bir görüşe katılamaz, mümkün değil" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı ise, "Böyle bir sözün değil söylenmesi, düşünülmesi dahi kabul edilemez. Bu söz söylenmişse kesinlikle kınarız. Bu sözü söylediği iddia edilen milletvekili, herhalde böyle bir söz söylemediğini ya da söylediğinin bu anlama gelmemesi gerektiğini belirtecek açıklama yapar" diye konuştu.

Grup Başkan Vekili Yaşar Dedelek ise aynı yöndeki bir soruya "Şaka yaptığını zannediyorum" karşılığını verdi.

KEMALOĞLU: SÖYLEMEDİM
Kemaloğlu ise, bir gazetede kendisine atfen verilen "O savcıyı bir gün alnından vururlar" sözlerini söylemediğini belirtti. Partisinin grup toplantısında ne söz aldığını ne de bir konuşma yaptığını kaydeden Kemaloğlu, kendisinin hukuka saygılı bir insan olduğunu, bu şekilde bir cümle sarf etmediğini ifade etti.

ŞALK'IN KORUMASI ARTTI
Öte yandan, Kemaloğlu'nun sözlerinin ardından Şalk'ın güvenliği iki kat artırıldı. Şalk'a Terörle Mücadele Şubesi'nden ayrı bir koruma grubu daha tahsis edildi. Şalk'ın gün boyu DGM'ye giriş ve çıkışları DGM polisleri, TEM ekipleri ve sivil jandarma görevlileri nezaretinde yapıldı.

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır