kapat
17.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 


Olmadı Baskan

Güreş Federasyonu'nun genç başkanı Osman Şansal göreve gelirken, hem camianın hem de siyasi otoritenin olağanüstü boyutta desteğini aldı. Ahmet Ayık'a duyulan tepkiyi çok iyi kullandı. Sonuçta bileğinin hakkıyla başkanlık koltuğuna oturdu. Ama ilk icraatında ne yazık ki eksi not aldı. Önceki gün bir basın toplantısı yapan Şansal, bağlı bulunduğu teşkilata, bakana verdi veriştirdi. "Devletten hiç para almadan, sponsor katkılarıyla Avrupa Şampiyonası'nı gerçekleştirdik. Şampiyona Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılsın' diye ısrarcı olduk. Bazı çevreler, '500 kişi toplayamazsınız. Rezil mi olmak istiyorsunuz' diyerek karşı çıktı. Devletin ödül yönetmeliğini adil bulmuyoruz"

Bu sürpriz tepkiyi anlayamadığım için samimiyetine güvendiğim sayın Şansal'a bazı sorularım var;

Elinize hazır gelen gerekoromencilerin başarısında ne kadar katkınız var?

'Sadece sponsorlar vasıtasıyla gerçekleştirdik' dediğiniz şampiyona için 30 milyarlık minderleri kim aldı? Bu şampiyona için harcadığınız 238 milyar lirayı hangi bütçeden karşıladınız? Bu bütçe, acaba devletin size verdiği bütçe olabilir mi? Salonun onarım parası kimden çıktı? Sponsorların desteğini almanızı sağlayan Sponsorluk Yasası'nın mimarı kim? '30 bin kişi bile gelir' dediğiniz salonu, şampiyonanın son gününde sayın Aysel İzgi ve Tayyip Erdoğan'ın siyasi çabaları olmasaydı nasıl dolduracaktınız? Adil bulmadığınız ödül yönetmeliği sayesinde şampiyon sporcuların 30'ar milyar liranın üzerinde ödül alacaklarını biliyor musunuz? Açıklamalarınızda, "Bize destek veren sayın Devlet Bahçeli ile Sadettin Tantan'ı ziyaret edeceğiz" demişsiniz. Bağlı bulunduğunuz bakan ile genel müdürü ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?

Ve bir de düzeltme yapalım. 'Grekoromen'de ilk kez takım halinde Avrupa Şampiyonu olduk' diyen sevgili Osman Şansal'ı düzeltelim. Sayın Başkan, 1969 yılında İtalya'nın Modena kentindeki şampiyonluk ne çabuk unutuldu?

Olimpik şok

2008 yılında olimpiyat düzenlemeye aday beş kenti inceleyen komisyonun raporu açıklandı. Rapor hep bildik şeylerle dolu. İstanbul'un ulaşım sorunu var diye yazmışlar. Haklılar, Karayolları Olimpiyat Stadı'na gidecek yol için, nuh diyor da peygamber demiyor. Belediye ise üzerine düşen yasal ödemeleri yapmamak için sürekli işi yokuşa sürüyor. Olimpiyatlar için inşa edilen birçok tesisin ruhsatı yok. Ruhsatı kim verecek? El cevap, Belediye. Peki, Olimpiyat alınırsa ev sahipliğini kim yapacak? Kısacası, TMOK dışında, ne evsahibi konumundaki Büyükşehir Belediyesi olimpiyata sıcak bakıyor, ne de devletin diğer kurumları.

Bu arada raporu hazırlayanlara bir de hatırlatma yapalım. 2004'te olimpiyat düzenleyecek olan Atina'nın ulaşım sorunu, İstanbul'un iki katından fazla. Ve Atina'nın önünde sadece üç yıl var.

Dünyanın en iyi takımı

Avrupa Şampiyonu olan Grekoromen Milli Takımımız aslında dünyanın da en iyi takımı. Asrın güreşçisi Yerlikaya ile seyir zevki veren Eroğlu şimdiden FİLA'nın "Özel güreşçiler" kategorisine girdiler bile. Özel sorunlar yaşayan Nazmi Avluca ile konsantrasyon problemini giderirse Ercan Yıldız da, "yenilmezler" grubuna dahil olacaktır. Bakır, Tüfenk ve Çebi de emin adımlarla geliyorlar...

tbayindir2000@yahoo.com

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır