kapat
17.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Nokia
 

Mücevherden vazgeçmem!


Dünyaca ünlü mücevher firması Chopard'ın başkan yardımcısı Caroline Gruosi, "Mücevheri, Ferrari'ye tercih eden müşterim haklı" deyip tutkusunu anlatıyor
Ufak tefek, hareketli, kıpır kıpır bir kadın Caroline Gruosi Scheufele... Sponsoru oldukları Cannes Film Festivali nedeniyle Cannes'da bir davetten diğerine koşuyor ve dünyaca ünlü starlara ev sahipliği yapıyor. Mütevazı ve samimi... Savarona'da verdikleri davette protokolü bir yana bırakıp, yemek masasından kalkıyor ve müzik eşliğinde çılgınca dans ediyor.

UĞURUNU HEP TAKIYOR
Danstan yorulduğunda Savarona'nın iç salonuna geçiyor ve sohbetimize başlıyoruz. Milyar dolarlarla oynayan ve kadınların iç çekerek baktıkları dünyanın en pahalı mücevherleriSni tasarlayan bu kadının en değerli mücevherinin yıllardır boynundan çıkarmadığı, uğur kabul ettiği incecik bir zincir olduğunu öğrenince şaşırıyorum. Ertesi gün bir öğle yemeğinde buluştuğumuzda bir davetlinin boynundaki üzeri pırlantalarla süslü, kolları oynayan minik ayıyı gösteriyor... "Onu 5 yaşındayken çizmiştim." İşte duygularını mücevhere yansıtan Caroline Gruosi-Scheufele...

* Aileniz dört kuşaktır mücevher işinde. Sizin de bu dünya içinde olmanız kendi seçiminiz miydi?

Bu aileden gelen bir şey. Babam Chopard fabrikasını satın aldıktan sonra ben de bu dünyanın içinde büyüdüm. 19 yaşında tamamiyle işin içindeydim. Şimdi 40 yaşındayım. Mücevher benim için tam bir tutku haline geldi. Üniversitede resim okudum. Sonraki eğitimim değerli taşlarla ilgiliydi.

* Genç yaşta bir imparatorluğun başına gelmişsiniz. Çok büyük bir güç değil mi?

Çok büyük bir güç ama aynı zamanda çok büyük bir tutku var. Tutku olmazsa bu işi yapamazsınız. O zaman bu imparatorluk da olmaz.

* Mücevher sizin için ne ifade ediyor?

Benim için sonsuzluk... Zamana dayanan bir şey. Bütün duyguların birleşimi. Güzellik, feminen olmak ve küçük, güzel detaylar...Ve çoğu zaman da aşk... Mücevher aşkı ve sevgiyi ifade eder.

* Peki kadınlar gösteriş için mi yoksa kendileri için mi mücevher taşıyor?

Daha güzel görünmek için bu tutkudan vazgeçmiyorlar. Bir keresinde bir müşterim karısına elmas mı Ferrari mi istiyorsun?" diye sordu. Kadın da hiç tereddütsüz elmas mücevheri tercih etti."Bir restorana girerken mücevheri taşıyabilirim ama Ferrari'yi dışarı park etmek zorundayım" diyordu ve haklıydı!

* Erkek bir mücevherle kadını elde edebilir mi?

Hayır... Eğer duygu yoksa olmaz. Belki bir an için kadını elde edebilir ama uzun süreli bir ilişki söz konusu olduğunda hiçbir mücevher bir kadının kalbini satın alamaz.

ŞENGÜL BALIKSIRTI

 
'Biri Bizi Gözetliyor' yarışma programını hangi yarışmacı kazanacak?

Eray
Melih
Zeki
Berra

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır