kapat
17.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Böyle gün yaşanmadı


Atatürk'ün silah arkadaşı milli kahraman Hüsrev Gerede anısına Şişli Belediyesi tarafından Teşvikiye Meydanı'nda yaptırılan anıt dün görkemli bir törenle açıldı.
Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıktığı vapurdaki 18 komutandan biri olan Hüsrev Gerede için aynı adı taşıyan caddenin başında yaptırılan anıtın açılış töreni saat 11.00'de Halaskargazi Caddesi'nde başladı. Sişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le birlikte Atatürk Evi önünde toplanan binlerce öğrenci marşlar eşliğinde Teşvikiye'ye yürüdü.

ÖLÜMSÜZLEŞTİ
Burada bir konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ilçelerinde yaşamış önemli bir şahsiyetin adını ölümsüzleştirdiklerini söyleyerek, "Böylesine değerli insanların önünde saygıyla eğiliyoruz. Uzun yıllar yaşadığı caddenin girişine yapılan bu anıt milli kahraman Hüsrev Gerede'yi gelecek kuşaklara taşıyacak. İlçemizdeki diğer bazı semtlerde de Şişli'de yaşamış önemli isimlerin anıt ve heykellerini dikeceğiz. Adlarını hizmet ünitelerine vereceğiz" dedi. Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı Hüsrev Gerede'nin oğlu Selçuk Gerede de böylesine anlamlı bir törende bulunmasının kendisini gururlandırdığını belirterek, babasının hak ettiği bu anıtın yapılmasına emeği geçen herkese teşekkür etti.

BÜYÜK COŞKU
Tasarımı Ortaköy Mimarı Erhan İşözen tarafından gerçekleştirilen, dört bir yanındaki rölyefleri ise Prof. Dr. Tankut Öktem'in imzasını taşıyan anıt, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Selçuk Gerede tarafından açıldı. Baştan sona büyük bir coşkunın ve heyecanın yaşandığı törene, Şişli bölgesindeki okullarda eğitim gören binlerce öğrenciyle birlikte Şişli Kaymakamı Hikmet Güryıldız, Şişli Çumhuriylet Başsavcısı Aytekin İlhan, Askerlik Şube Başkanı Albay Nebi Nebioğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır