kapat
17.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Şehit pilotun kardeşi de pilot


Dün Malatya yakınlarında düşen CASA uçağı, pilot yüzbaşı iki kardeşten birinin şehit düşmesine yol açtı. Son anda uçağın yolcuları dışında kalan üç kişi ölümden kılpayı kurtuldu.
Uçağın pilotu Kara Pilot Yüzbaşı Yılmaz Tekgül, bütün kontrollerini yaptı, kuleden onay aydı ve havalandı. 27 dakika sonra Malatya üzerinde hayatını kaybetti.

BİRİ UÇAKTA, BİRİ KULEDE
Yüzbaşı Tekgül, çocukluğundan beri pilot olma sevdasıyla yanıp tutuşmuştu. Üstelik, kardeşi de aynı tutkuyu paylaşıyordu. İki evladının da pilot olması, annelerinin yüreğini burkmuştu tabii, ama ikisi de o kadar istiyordu ki...

Çalıştılar çabaladılar ve hedeflerine ulaştılar. Kaderin garip cilvesi, iki kardeş de CASA pilotu olmuştu. Ve dün kardeşlerden biri Diyarbakır'da havalanan uçağın kaptanlığını yaparken, diğer kardeş, Etimesgut Askeri Havaalanı'nda onun Ankara'ya indikten sonra kendisini aramasını bekliyordu.

Ama uçak, Malatya'da yere çakılmış, uçağın kokpitindeki Tekgül şehit olmuştu. İşte o anda, onun bedeni, Etimesgut'taki Yüzbaşı Mustafa Tekgül'ün yüreği paramparça olmuştu.

Hale KÖŞÜŞ-Şule TÜRKER

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır