kapat
17.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Buzlanmaya bağlı arıza


Pilot, kuleye 'Her şey normal' dedi ve 2 dakika sonra uçak düştü. Kara kutunun incelenmesi sır perdesini kaldıracak
Olay yerinde yağış sürüyor. Sağanak yağmur çalışmaları aksatıyor. Bölgede araçlar yoğun olarak çalışırken, helikopterlerden biri inip diğeri kalkıyor. Son olarak bir Skorsky helikopteri 15 kişiden oluşan teknik ekip olay yerine geldi. Şehitlerin naaşları, siyah ceset torbalarıyla kaplanarak, helikopter ve ambulanslarla bölgedeki 2. Ordu bünyesindeki askeri hastaneye nakledildi. Jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri aldığı bölgede basının ve vatandaşların girişi engellendi. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre kazanın, motor arızasından kaynaklanmış olabileceği üzerinde durulurken, yüksek irtifadaki düşük ısı nedeniyle buzlanmayı çözen sistemdeki arıza yüzünden düştüğü görüşü de ağırlık kazandı. Sabotaj olasılığı da dikkate alındı. Kesin bilgilerin olay yerinde bulunan kara kutunun incelenmesinden sonra elde edileceği bildirildi.

'DEVAM EDİN' MESAJI GELDİ
Kaza üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nı harekete geçti. Genelkurmay'ın ilk açıklamasında, uçak, havalandıktan sonra Erhaç Askeri Havaalanı'nda uçuş kulesi ile irtibata geçti. Kule'ye 'Her şey normal' diyen Pilot Yüzbaşı Yılmaz Tekgül, kuleden "devam edin" mesajını aldı. Bu konuşmadan 2 dakika sonra kule uçağın havada yanarak düştüğünü gördü. Alevler içinde takla atarak irtifa kaybeden uçak Muhittin Erhan'a ait bahçeye düştü.

Binbaşı ailesine kavuşamadı
41 yaşındaki Lütfü Ceylan, Erzurum'un Zeyrek köyünde dünyaya geldi. İmamlık yapan Nuri Ceylan'ın 9 çocuğunun en büyüğüydü. Küçük yaşlardan beri asker olmak istiyordu. Bu hedefini gerçekleştirebilmek için Hava Harp Okulu'na girdi. Ceylan, 1983 yılında genç bir teğmenken Leman adında bir kıza aşık oldu ve evlendi. Çiftin üç çocuğu oldu... Çocuklar 16, 7 ve 4 yaşlarında, ikisi erkek biri kızdı.

Bir yıl önce de Ankara'dan Diyarbakır'a tayini çıktı. Annesi, kardeşleri ve büyük oğlunu Ankara'da bırakarak karısı ve iki çocuğuyla Diyarbakır'a taşındı. Bir ayağı Ankara'da diğeri de Diyarbakır'daydı. Görevden fırsat buldukça annesini, kardeşlerini ve oğlunu görmek için Ankara'ya gidiyordu. Ancak acı kaza onu sevdiklerine kavuşturamadı.

Kenan TAŞKIN-Bülent YALVAÇ

 
Ekonomik programın başarıya ulaşacağına inanıyor musunuz?

Evet
Hayır

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır